Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Savisaar: Raskeveokid hakkavad tasuma teekasutustasu (2017-06-15 08:41:07)


Riigikogu võttis 14.06.2017. a. vastu seaduseelnõu, millega kehtestatakse veoautodele teekasutustasu. Majanduskomisjoni liikme Erki Savisaare sõnul kehtestatakse teekasutustasu üle 3500-kilogrammise täismassiga veoautodele ja nende haagisele, mis liiklevad avalikult kasutatavatel teedel.

 „Kehtestatav teekasutustasu aitab koguda täiendavaid vahendeid infrastruktuuri kvaliteedi tagamiseks. Selle tasuga on võimalik koguda vahendeid ka välismaal registreeritud veoautodelt, kes hetkel ei maksa raskeveokimaksu ning neil pole otsest vajadust osta Eestist lühikeste vahemaade tõttu kütust, mille tõttu jääb Eesti ilma ka kütuseaktsiisist,“ ütles Savisaar, kelle sõnul saavad raskeveokid seetõttu täna liikuda meie teedel ühtegi tasu maksmata.

„Senimaani olid Eesti ja Soome ainsad Euroopa Liidu liikmesriigid, kus ei kehtinud veoautode teekasutustasu,“ märkis Savisaar, kelle sõnul hakkab Eestis kehtima ajapõhine teekasutustasu. „Sarnane süsteem on kasutusel ka teistes balti riikides,“ lisas ta.

Riigikogulane ütles, et teekasutustasu on võimalik maksta nii päeva, nädala, kuu, kvartali kui aasta eest. „Päevane tasumäär jääb 9-12 euro vahele ning aastane teekasutustasu määr jääb vahemikku 500-1300 eurot,“ kommenteeris riigikogulane, kelle sõnul hakkab teekasutustasu tasumäär sõltuma nii veoauto ja selle haagise täismassist, EURO-heitgaasiklassist kui telgede arvust.

Majanduskomisjoni liikme sõnul hakkavad teekasutustasu administreerimisega tegelema maanteeamet ning maksu- ja tolliamet. „Maanteeamet tagab teekasutustasu tasumise võimaluse ööpäevaringselt ning saab õiguse sõlmida tasu tasumise korraldamiseks vajalikke halduslepingu eraõigusliku juriidilise isikuga. Maksu- ja tolliameti ülesandeks on koostöös politsei- ja piirivalveametiga teostada riikliku järelevalvet teekasutustasude tasumise üle,“ kommenteeris Savisaar. Tema sõnul võetakse kasutusele ka võimalus tasuda teekasutustasu internetis.

Teekasutustasu tasumise kohustus jõustub 1. jaanuaril 2018. aastal.

Allikas: Riigikogu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.