Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Juuni botaanikaaias 2017 (2017-06-15 09:42:03)

TEEMAPÄEVAD

Lõhnade öö

21. ja 27. juunil muutub Tallinna botaanikaaed maagiliseks paigaks, sest lõhnavad taimed paljastavad oma saladused. Kõigil on võimalik läbida botaanikaaias õhtune lõhnaretk koos giidiga (algus 19.00) või hoopis kaardi abil ja iseseisvalt.

Lisaks ekskursioonile tutvustab 21. juunil kell 18.30-22.00 Eesti Aroomteraapia Ühing aroomteraapia olemust, eeterlike õlide kasutusvõimalusi ja ohtusid. 27. juunil kell 20.30 toimub Aleksei Turovski ja Urmas Laansoo vestlusring teemal "Lõhnade roll taimede ja loomade elus". Lisainfo botaanikaaia kodulehel ja Facebookis.

Lõhnade öö ajal on botaanikaaia pargiala avatud kuni 23ni, kasvuhooned 22ni.

Osavõtt on tavapileti hinnaga (botaanikaaed.ee/piletid)

 

"Sõnajalad"

17. juunil kell 12.00 on kõik sõnajalahuvilised oodatud botaanikaaeda temaatilisele ekskursioonile, kus saab tutvuda lähistroopiliste ja troopiliste puusõnajalgadega, ronisõnajalgadega ning tüvedel ja okstel kasvavate sõnajalgade liikidega.


Ekskursioon algab palmimaja juurest. Ekskursioonist osavõtt on tasuta, osta tuleb botaanikaaia sissepääsupilet (vt. botaanikaaed.ee/piletid).

UUDIS

Kloostrimetsa tee remont

19.06-15.08 toimub Kloostrimetsa tee remont, mis toob kaasa pisut ebamugavusi botaanikaaeda sõitmisel. Palun varuge meie juurde tulemiseks kannatust, sest avatud on vaid üks sõidurada ning jälgige tähelepanelikult muudetud liikluskorraldust.

Meie juurde saab kerge vaevaga ka bussiga. Ülemistelt ja Lasnamäelt tulijad saavad bussiga number 49 ning kesklinnast tulijad bussiga number 34a, mis toob otse peaväravasse.

Soovime mõistvat suhtumist ja muretut botaanikaaia külastust.

Võrkkiiged ja aiatoolid botaanikaaia pargialal

Botaanikaaia pargialale on välihooajaks sätitud võrkkiiged ja mõnusad aiatoolid, et iga külastaja saaks soovi korral võtta aeg maha, pidada piknikku ning nautida loodust. Lähiajal lisanduvad õhksohvad, mis paigutatakse peaväljakule. Loomulikult võib alati botaanikaaeda tulla ka oma piknikuteki või matkatooliga.

Juunikuu õitsejad

Botaanikaaia pargialal ja kasvuhoonetes õitseb juunis väga palju taimi. Millised täpsemalt, saad lugeda meie kodulehelt. Kui lugemisest ja õiekalendrist piltide vaatamisest ei piisa, tule naudi õieilu meie kasvuhoonetes ja pargialal.

Pargiala on avatud iga päev 10.00-20.00, kasvuhooned on avatud iga päev kell 11.00-18.00.

NÕUANNE

Video: tulbihaigused

Ajakirja Maakodu ja Tallinna botaanikaaia koostöö tulemusena valmivad õpetlikud videod, kus botaanikaaia kogenud spetsialistid jagavad näpunäiteid, kuidas kasvatada ilupuid, -põõsaid ja püsikuid, ravida haigeid taimi ja tõrjuda kahjureid jm.

Esimeses videos räägib Tallinna botaanikaaia vanemaednik Marit Mäesaar tulpide haigustest ja viirustest ning annab nõu, mida sellisel puhul taimedega ette võtta. Vaata siit.

Tallinna Botaanikaaia suvised lahtiolekuajad:

Avamaa on avatud 10.00 - 20.00

Palmimaja kasvuhooned 11.00 - 18.00

Ootame Teid külla!

Allikas: Tallinna Botaanikaaia 15.06.2017 teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.