Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kohtumine Aiandusliidu esindajatega (2017-06-16 08:24:23)


Komisjoni 05.06.2017. a.  istungile olid kutsutud Aiandusliidu juhatuse esimees Raivo Külasepp ja AS Sagro juhatuse esimees Kalle Reiter. Komisjon soovis saada ülevaadet olukorrast aiandussektoris ning aianduses kasutatavat tööjõudu puudutavate seadusmuudatuste mõjust.

Külalised märkisid, et aiandussektoril on palju abi olnud investeeringutoetustest, mille abil on ehitatud ja renoveeritud hoidlaid. Investeeringutoetuste jätkumist peeti väga oluliseks, sest uuendamist vajavad ka seadmed ja tehnoloogia. Tänu välismaalaste seaduse muudatustele on välismaalastest hooajatöötajate palkamine muutunud lihtsamaks ja neile saab maksta palka vastavalt tehtud tööle.

Probleemiks aianduses on gaasiaktsiisi tõus, mis seab Eesti aiandussektori ebavõrdsetesse konkurentsitingimustesse võrreldes näiteks Lätiga, kus on aiandusele tehtud aktsiisi osas erand. Läti katmikaiandus on tõusuteel ja soodsam maksupoliitika võib tekitada veelgi tihedama konkurentsi Eesti turul.

Räägiti ka laste ja noorte töötamisest aianduses. Tööandjad ei ole keerulise bürokraatia tõttu motiveeritud noori palkama. Samas oleks laste ja noorte hooajatöö vajalik tööharjumuse tekkimiseks ja kogemuste saamiseks.

Veel oli juttu pestitsiidide ja herbitsiidide kasutamisest ning Eesti tootjate osalemisest riigihangetes.

Allikas: Riigikogu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.