Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Retk Tšaikovski festivalile Haapsallu Kalle Randalut ja Moskva Novaja Operat kuulama (2017-06-30 08:36:12)

Looduse Omnibuss Tallinn
Laupäeval, 1. juulil 2017

Aeg on küps, et teadvustada: meil siin väikeses Eestis ja veel väiksemas Haapsalus on rääkida üks võimas muusikaline lugu. Kunagi, kui Pjotr Tšaikovski veetis koos oma kaasmaalastega tavapärast suvepuhkust Haapsalu kuurordis, ei taibanud keegi omistada sellele erilist tähtsust. Täna oleme harjunud, et Haapsalu promenaadil on Tšaikovski pink, oleme uhked helilooja kuulsas kuuendas sümfoonias kõlava Eesti rahvaviisi katke üle - peame seda kõike enesestmõistetavaks. Loodetavasti muutub sama loomulikuks ka suvine klassikalise muusika suursündmus Haapsalu Tšaikovski festival, kuhu laupäeval sõidame.

Kuulame pärastlõunal Haapsalu toomkirikus Moskva Novaja Opera keelpilliorkestri ja Kalle Randalu (klaver) kontserti, Tšaikovski "Mälestusi Haapsalust" ning serenaadi keelpillidele op. 48.

Õhtul ootab meid Haapsalu piiskopilinnuses Tšaikovski ooper "Jolanta". Esinevad Kammerkoor Collegium Musicale, Moskva Novaja Opera sümfooniaorkester ja solistid. Dirigent Jan Latham-Koenig (Suurbritannia).

Jevgeni Samoilov on selle ooperi kohta öelnud järgmist: "Minu jaoks on "Jolanta" Tšaikovski loomingu seast kõige sügavam ja peenem. See on hümn jumalale, lugu armastusest ja eneseohverdusest teiste nimel. Ooper on kantud jõu ja meelekindluse ideest. Tegelasi iseloomustab moraalne puhtus ja üllus, millest tänapäeva maailmas on puudus. Muusika on väga dramaatiline, ent samal ajal kerge ja särav. See on Tšaikovski viimane ooper ning peegeldab geniaalse helilooja kogemusi ja meisterlikkust."

Vaata lähemalt Tchaikovskyfestival.ee.

Enne ja muusikasündmuste vahel naudime suvist Haapsalu.

Buss festivalile väljub Rahvusraamatukogu eest kell 13, tagasi Tallinnas 23.30.

Sõidu hind koos kontserdi- ja ooperipiletiga 45 eurot, kooliõpilased 35 eurot.

Palume registreerida retked@looduseomnibuss.ee või telefonil 5647 6297.

Allikas: Looduse Omnibuss teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.