Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2017-07-03 17:41:24)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 135 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks raske tervisekahjustuse tekitamine, kuus avaliku korra rasket rikkumist, 46 varavastast kuritegu, sealhulgas 32 vargust (viis eluruumidest ja kolm sõidukitest) ja kolm sõidukivargust ja omavolilist kasutamist.

Kuues inimvigastustega liiklusõnnetuses hukkus üks ja sai vigastada seitse inimest. Tabati 54 alkoholijoobes juht. Registreeriti 469 väärtegu.

Möödunud nädalal registreeriti kuus kuritegu, mis olid seotud euro võltsimisega.

Piiril väljastati 13 sisenemiskeeldu, üks Schengeni viisaeeskirja rikkumine ja üks piirirežiimi rikkumine. Eesti Vabariigist saadeti välja üks inimene.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

30. juunil teatati, et Lasnamäel Punasel tänaval asuvas majas lõi tundmatu mees 26-aastast meest ning tekitas talle vigastusi.

1. juulil teatati, et Lasnamäel Paasiku tänaval asuvas korteris lõi 21-aastane naine 19-aastast naist ning tekitas talle valu.

1. juulil teatati, et Lasnamäel Punasel tänaval asuvas korteris toimus konflikt 30-aastase naise ja 29-aastase mehe vahel. Mõlemad pooled said viga.

1. juulil teatati, et Lasnamäel Peterburi teel asuvas korteris lõi 34-aastane mees 30-aastast naist ning tekitas naisele valu.

1. juulil teatati, et Lasnamäel Mahtra tänaval ühes kortermajas toimus naabrite vahel tüli, mille käigus sai kannatada 33-aastane mees.

2. juulil teatati, et Kesklinnas Roseni tänaval asuvas majutusasutuses toimus konflikt 48-aastase naise ja 50-aastase mehe vahel, mille tagajärjel sai kannatada naine. Politseinikud pidasid mehe kinni.

2. juulil teatati, et Lasnamäel Läänemere teel asuvas korteris lõi 25-aastane mees 24-aastast naist ning tekitas naisele valu.

2. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Angerja tänaval asuvas korteris lõi 40-aastane mees 43-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

2. juulil teatati, et Lasnamäel Muhu tänaval asuvas korteris toimus konflikt 33-aastase naise ja 41-aastase mehe vahel. Konflikti käigus sai naine viga.

Avaliku korra raske rikkumine

1. juulil teatati, et Kesklinnas Tatari tänaval lõi 34-aastane mees 19-aastast noormeest ning tekitas talle vigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

1. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Puhangu tänaval lõi 29-aastane mees 28-aastast meest ning tekitas talle vigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

1. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval lõid seni tundmatud inimesed 37-aastast meest ning tekitasid talle vigastusi.

2. juulil teatati, et Kesklinnas Müürivahe tänaval lõi tundmatu inimene 27-aastast meest pea piirkonda.

2. juulil teatati, et Kesklinnas Olevimägi tänaval lõi tundmatu inimene 29-aastast meest. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse.

2. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Kopli tänaval toimus naabrite vahel konflikt, mille käigus sai kannatada 39-aastane mees.

Vargused

1. juulil teatati, et Kristiines Lehe tänaval varastati autost esemeid. Esialgne kahju koos varguse ja lõhkumisega on 1920 eurot.

1. juulil teatati, et Haabrestis Astangu tänaval seisnud autolt varastati iluvõre ja esituled. Esialgne kahju koos varguse jalõhkumisega on 2000 eurot.

1. juulil teatati, et Kesklinnas Tolli tänaval asuvalt ehitusobjektilt varastati tööriistu. Esialgne kahju on 1100 eurot.

2. juulil teatati, et Kesklinnas Tuukri tänaval seisnud autost varastati autost elektroonikat ning muid esemeid. Esialgne kahju on 1455 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

30. juunil teatati, et Luige alevikus Mooni tänaval asuvas majas tekitas 41-aastane mees 83-aastaseke mehele vigastusi.

2. juulil teatati, et Peetri alevikus Roosaare teel asuvas majas toimus konflikt 49-aastase naise, 53-aastast mehe ning 20-aastane noormehe vahel, mille tagajärjel sai kannatada naine. Politseinikud pidasid 53-aastase mehe kinni.

2. juulil teatati, et Kose vallas Harmi külas toimus konflikt, kus 34-aastane mees lõi 30-aastast meest ning tekitas temale vigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Vargus

30. juunil teatati, et päev varem varastati Vasalemma vallas Rummu alevikus sülearvuti, kaks fotokaamerat, riideid ja rahakott. Esialgne kahju 3837 eurot.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

30. juuni õhtul sai politsei väljakutse Tartus Soola tänavale, kus kolm joobes meest ründasid seni teadmata põhjusel neile tuttavat 33aastast meest. Politsei viis kolm ründajat vanuses 19, 26 ja 34 eluaastat esialgu kainenema.

2. juuli õhtul sai politsei väljakutse Tartu valda eramusse, kus 45aastane joobes mees lõhkus mööblit ja lõi oma 43aastast elukaaslast. Politsei viis mehe esialgu kainenema, naisele anti esmaabi.

2. juulil laekus politseile teade, et Puhja vallas korteris peksis 56aastane joobes mees oma 79aastast ema. Viga saanud naine viidi haiglaravile, mees toimetati esialgu kainestusmajja.

Süütamine

2. juunil sai politsei teate, et Tartus Nurme tänaval süütas joobes 59aastane mees majanurga ning ähvardas naabritele kallale minna. Sündmuskohal olnud naisel õnnestus tuli kiirelt kustutada. Agressiivne joobes mees viidi esialgu kainenema.

Vargus

29. juuni öösel varastati Tartus Rebase tänaval parklast tumesinist värvi sõiduauto BMW 735i registreerimisnumbriga 925 TGM. Kahju on umbes 1400 eurot. Sõiduauto varguse üksikasju selgitab politsei.

Valgamaa

Vargused

2. juulil sai politsei teate, et Tõrvas Valga tänaval varastati Audi 80 registreerimisnumbriga 075 ARV. Juhtunu üksikasju selgitab politsei.

3. juuli öösel murti Valgas Sõpruse tänaval sisse ehitussoojakusse. Kahtlasi lõhkumisele sarnanevaid helisid kuulis üks inimene, kes andis kohe juhtunust politseile teada. Soojaku juures peeti kinni 19aastane Läti kodakondsusega noormees, kes püüdis end korrakaitsjate eest peita. Aia tagant avastati tolmuimeja, mida arvatavasti püüti ära varastada. Sissemurdmisega tekitatud kahju on selgitamisel.

Kehaline väärkohtlemine

1. juulil sai politsei teate, et Otepääl Kopli tänaval tekkis tüli, mille käigus lõi 28aastane naine korduvalt oma 41aastasele abikaasale rusikaga näo piirkonda. Täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Juhtumid piiril

30. juunil kella 17 paiku kontrollisid piirivalvurid Luhamaa maanteepiiripunktis sõidukit Suzuki, mille kindalaekast avastati kiirusmõõteseadet avastav või selle tööd häiriv seade ehk antiradar. Autojuhti hoiatati keelatud eseme Eestisse toomisest ning tal lubati lahkuda Venemaale. Sama päeva hilisõhtul avastasid piirivalvurid teisestki piiripunkti saabunud sõidukist antiradari. Juhile tehti hoiatus ning ta lahkus Venemaale.

30. juunil kella 20.30 ajal pidas piirivalvepatrull Varnja alevikus kontrollimiseks kinni Volkswagen Passati, mis ei olnud läbinud tehnokontrolli, samuti ei olnud esmast juhiluba omav autojuht sõidukile paigaldanud algaja juhi tunnusmärke. Mehele määrati väärteomenetluses 40-eurone rahatrahv.

30. juunil kella 21 ajal pidas piirivalvepatrull Alatskivi vallas kinni Suzuki, mille juht oli alkoholi tarvitanud. Mees kõrvaldati juhtimiselt ning ta viidi menetlustoiminguteks kordonisse.

30. juunil kella 22.20 ajal avastasid piirivalvurid Värska vallas piiriäärsel alal kahe inimese liikumise. Patrull suundus neile vastu, et ennetavalt hoida ära ebaseaduslikku piiriületust juhul, kui inimesed pole oma asukohast teadlikud. Selgus, et kaks meest olid oma kinnistul uurimas männinoorendike kasvu. Midagi kahtlast nende toimetamises ei olnud ning piiri nad ei rikkunud.

1. juulil kella 00.30 paiku kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunkti saabunud Hyundaid, mille kindalaekast avastati Eestis keelatud elektrišokirelv.

1. juulil kontrollisid piirivalvurid Koidula maanteepiiripunktis veokit DAF, mis otsustati saata täiendavasse tehnoseisundi kontrolli. Seal avastati, et sõiduki tagumise silla pidurid on roostes, turvavöö kinniti kahjustunud, mootorid lekib õli ning esilatern ja piduritulelatern ei põle. Ohtlike kahjustustega veokil piirati sissesõit Eestisse ning masin suunati tagasi Venemaale.

1. juulil kella 11 ajal kontrollisid piirivalvurid Misso vallas sõiduautot Volvo ning avastasid, et autos olevad lapsed ei ole nõuetekohaselt turvavarustusega kinnitatud. Autojuhile määrati rahatrahv 60 eurot ning laste turvalisuse tagamiseks nõuti, et ta esimesel võimalusel neile korralikud turvatoolid muretseks.

1. juulil kella 17 paiku kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis sõidukit Subaru, millest avastati antiradar. Juhile tehti suuline hoiatus, et järgmise samalaadse rikkumisega kaasneb trahv ning seadme konfiskeerimine. Sõidukijuht loobus vabatahtlikult keelatud esemest ja lahkus Venemaale. Paar tundi hiljem kontrolliti piiripunkti saabunud Toyotat, millest avastati samuti antiradar. Seegi juht loobus vabatahtlikult keelatud seadmest, et saada luba Eestisse sisenemiseks. Tund hiljem kontrolliti samas sõidukit Mazda, milles oli antiradar. Juht loobus seadmest ning sisenes Eestisse.

2. juulil kella 15 paiku kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis sõidukit BMW, millest leiti Eestis keelatud antiradar. Sõidukijuht loobus seadmest ning lahkus Venemaale.

2. juulil kella 15.45 ajal pukseeris Varnja piirivalvepatrull Peipsi järvelt Varnja lähedal kaldasse hätta sattunud mootorpaadi, mille pardal oli kaks inimest. Paadil lõppes kütus, mistõttu ei saanud alus kaldasse tagasi.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargus

1. juulil murti Tamsalu vallas Põdrangul sisse kauplusesse ja varastati alkoholi ning sigarette. Esialgne kahjusumma on 500 eurot.

Ida-Virumaa

Raske tervisekahjustuse tekitamine

2. juulil lõi tundmatu isik Kohtla-Järvel Toome puiesteel asuvas korteris terariistaga 43-aastast meest.

Kehalised väärkohtlemised

1. juulil lõi tundmatu isik Narvas Kangelaste tänaval 43-aastast meest.

2. juulil tungis tundmatu naisterahvas Narvas Mõisa tänaval asuva baari juures kallale 17-aastasele neiule.

2. juulil tungis 30-aastane mees Kohtla-Järvel Humala tänaval asuva kortermaja trepikojas kallale endisele elukaaslasele, 29-aastasele naisele.

2. juulil 47-aastane mees Sillamäel J. Gagarini tänaval asuvas korteris oma abikaasat, 48-aastast naist. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Vargused

30. juunil teatati politseile, et Sillamäel Veski tänaval varastati ettevõtte territooriumilt niiskusemõõtja, tester, lõiketangid ning muud vara. Kahju on 2670 eurot.

30. juunil teatati, et Lüganuse vallas Aidu-Liiva külas varastati ehitusobjektilt ligikaudu 10 000 tonni metallosi. Kahju on ligikaudu 7000 eurot.

1. juulil teatati politseile, et Narvas Tiimanni tänaval lõhuti ära sõiduauto Volkswagen aknaklaas ja varastati autos olevad tööriistad. Kahju on 265 eurot.

Ajavahemikul 8. juuni kuni 2. juuli on Kohtla-Järvel Olevi tänaval asuva kortermaja keldrist varastatud punast värvi jalgratas. Kahju on 250 eurot.

Juhtumid piiril

30. juunil saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1996. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanik, kellel puudusid asjakohased dokumendid ja rahalised vahendid, mis õigustaksid reisi eesmärk ja tingimusi. Samuti olid isiku ütlused reisi eesmärgi kohta ebaselged. Talle koostati sisenemiskeeld ja suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

1. juulil saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1983. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanik, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärk ja tingimusi. Samuti olid isiku ütlused reisi eesmärgi kohta ebaselged. Talle koostati sisenemiskeeld ja suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

2. juulil saabusid Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1977. aastal, 1978. aastal ja 1998. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanikud, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärk ja tingimusi. Samuti olid isikute ütlused reisi eesmärgi kohta ebaselged. Neile koostati sisenemiskeelud ja nad suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Vargus
29. juunil teatati politseile, et Vändra vallas Kullimaa külas siseneti ehitusjärgus talumajja ja selle kõrvalhoonetesse ning varastati tööriistu ja ehitusmaterjale. Kahju on umbes 500 eurot.

Raplamaa

Kehalised väärkohtlemised
2. juulil sai politsei teate, et Raplas Ülejõe tänava korteris lõi 45-aastane mees 49-aastast meest ja põhjustas sellega viimasele füüsilist valu ja tervisekahjustuse. Kõik juhtunu asjaolud on selgitamisel.

30. juunil teatati politseile, et Kohila vallas Vilivere külas ründas tuttav naine 77-aastast naist. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

Vargus
1. juulil teatati politseile, et Kohila vallas Aespa alevikus siseneti suvilasse ja selle kõrvalhoonesse ning varastati koduelektroonikat ja erinevaid tööriistu, Kahju on umbes 2500 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 03.07.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.