Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Nädalavahetus toob Tartusse hansamelu (2017-07-05 10:32:08)


8.-9. juulil täitub Tartu hansameluga - juba 22. korda toimub kogu südalinna täitev suur hansalaat. Laadamelu toetavad esinejad Koit Toomest ja ansambel Justamendist Indiast saabuvate külalisteni välja. Tartu hansapäevade raames saab taas mõnusalt ja harivalt aega veeta ka laadakülastajate poolt armastatud Raua-, Laste- ja Teaduslinnas. Kindlasti tasub külastada Aparaaditehase asfaldikultuurifestivali ja nautida Klaaspärlimängu kontserte Jaani kirikus.


Just laadamelu on see, mis Tartu hansapäevi kõige paremini iseloomustab - festivali keskne osa, hansalaat, täidab ka sel suvel terve südalinna. Emajõelinna sätib end üles üle 500 kaupmehe lähemalt ja kaugemalt. Laadal kaubeldakse rahvusliku käsitööga ning keelekastet ja kehakosutust pakuvad kohalikud tootjad.

Kesklinnas toetab laadamelu raelava kultuuriprogramm. Esinevad Koit Toome ja Jorma Puusaag, Justament, kohalikud rahvamuusikud, -tantsijad ja lauljad, välismaised külalised Võru pärimustantsu festivalilt jpt.

Tartu hansapäevade teiseks keskuseks on kujunenud Toomemägi, kus pakuvad tegevust mänguväljaku kõrval tegutsev Lastelinn ning Tartu Ülikooli muuseumi ja tähetorni juures mõnusat ja nutikat meelelahutust pakkuv Teaduslinn. Lastelinna laval toimuvad lastele suunatud esinemised, lisaks tegutseb seitse erinevat koda, kus toimuvad töötoad jm tegevused. Teaduslinna väga põneva programmi raames saab näiteks imetleda lämmastikujäätise valmistamise vaatemängu ning koos Tartu Observatooriumi töörühmaga kosmosest Maale pilgu heita.

Juba traditsiooniks on saanud ka laupäeval Tasku keskuse ümber paiknev Raualinn vanaautode näituse ning rammumehe võistlustega. Kindlasti tasub külastada Aparaaditehase
asfaldikultuurifestivali, Klaaspärlimängukontserte Jaani kirikus ning Magasini Tänava Suvilat .

Lisaks sõidutavad saabuval nädalavahetusel laadakülastajaid Laane tallide tõllad, loomade alal Toomel saab juba traditsiooniliselt näha Ranna Rantšo elanikke, pottsepad plaanivad taas seal samas pitsaahju ehitada ning viikingid tutvustavad oma tegemisi.

Tartu hansapäevad ootavad kõiki Emajõe Ateenasse suve nautima 8.-9. juulil!

Festivali kava ja tegevused:
www.hansapaevad.ee

Allikas Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.