Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevasündmused (2017-07-07 15:14:14)


Neljas inimvigastustega liiklusõnnetuses sai vigastada kuus inimest. Tabati kümme alkoholijoobes juhti. Registreeriti 208 väärtegu.

Piiril väljastati viis sisenemiskeeldu ja registreeriti kaks piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumist.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

6. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Lõime tänaval asuvas kortermajas toimus naabrite vahel konflikt, kus kannatada sai 55-aastane naine.

6. juulil teatati, et Mustamäel Akadeemia teel asuvas korteris lõi 26-aastane mees 40-aastast naist ning tekitas naisele valu.

Vargus

6. juulil teatati, et Kesklinnas Niguliste tänaval varastati turisti kotist rahakott. Esialgne kahju 1000 eurot.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Vargus

3. juuli õhtul varastati Jõgeva linnas Kesk tänava kauplusest valget värvi güroliikur G-Pad 6z ja kaks aktiivsusmonitoriga kella TomTom Touch. Kahju on 597 eurot.

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

6. juuli õhtul sai politsei väljakutse Tartus Era tänavale majja, kus 16-aastane joobes noormees lõi 17-aastast ja 24-aastast noormeest. Politsei pidas lööja kuriteos kahtlustatavana kinni.

6. juulil laekus politseile teade, et Tartus Raatuse tänava meelelahutusasutuse ees tekkinud tüli käigus lõi 19-aastane mees 21-aastast meest.

Juhtumid piiril

6. juuli keskpäeval kontrollisid piirivalvurid Peipsil väikelaeva ning selgitasid, et selle juhil on 0,84-promilline joove. Kuigi senine seadus lubab veesõiduki juhile kuni 0,5-promillist joovet, soovitab piirivalve rangelt kõigil veesõidukijuhtidel enda ja kaasa sõitvate sõprade ohutuse nimel kaineks kapteniks jääda. Joobes väikelaevajuhile määrati 400eurone rahatrahv. Sellise rikkumise eest võib rahatrahv ulatuda aga ka kuni 1200 euroni.

6. juulil kella 16 paiku kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis sõidukit Rover, mille uksetaskust avastati Eestis tsiviilkäibes keelatud elektrišokirelv. Taser võeti ära, autojuhile vormistati väärteoprotokoll ning ta lahkus Venemaale.

6. juulil kella 18 paiku avastasid piirivalvurid Peipsil aluse, mis ei olnud piiriveekogule minekut nõuetekohaselt registreerinud. Peipsile mineku registreerimata jätnud paadijuhile määrati nõude eiramise eest 40eurone rahatrahv. Piiriveekogul kaldast enam kui kilomeetri kaugusele minnes tuleb järvele minek ja tulek registreerida kas lähimas kordonis, kordoni telefonil või mobiilirakendusega www.piiriveekogu.ee. Peipsile registreerimine on nõutud põhjusel, et tegu on piiriveekoguga, kus püütakse igal võimalusel ennetada eksitusest toime pandud ebaseaduslikke piiriületusi. Järvele registreeritud paatkondi jälgib piirivalve, kes saab ennetavalt reageerida, kui mõni alus on piirirežiimi alale liiga lähedal. Samuti saab piirivalve aidata operatiivselt näiteks õnnetusjuhtumite korral. Piirivalveressursi suunamisel õnnetuspaika on väga tähtis ainuüksi teada juba seda, mitu inimest alusel viibis ehk kui palju on abivajajaid. Kui inimene registreerib paadi järvele ja õhtuks järvelt tagasitulekut ei registreeri, saab piirivalve operatiivselt ühendust võtta ja uurida, kas kõik on korras. Samuti küsitakse registreerumisel järvele mineku asukohta, mis hilisemalt on kasulik teave, kui hätta sattumise korral on tarvis oletatavat otsingupiirkonda määrata.

6. juulil kella 20.30 paiku kontrollisid piirivalvurid Peipsiääre vallas sõidukit AZLK, mille juhil tuvastati joove. Mees kõrvaldati juhtimiselt ja ta viidi politseimajja.

6. juulil kella 21 paiku kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis sõidukit Opel, mille armatuurlaual oli antiradar. Juhti teavitati, et Eestis on selline seade keelatud. Juht tunnistas, et ei olnud Eestis kehtiva seadusega kursis, viskas antiradari ise vabatahtlikult ära ja sisenes Eestisse. Kui esimesel korral piirduvad piirivalvurid selliste juhtumite korral hoiatusega, siis teistkordsel rikkumisel kaasneks sellise rikkumisega juba väärteomenetlus.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

6. juulil tungiti Sillamäel M. Rumjantsevi tänaval kallale 16-aastasele neiule.

6. juulil tungiti Sillamäel Kesk tänaval kallale 18-aastasele mehele. Kannatanu toimetati haiglasse.

Vargus

6. juulil varastati Narvas A. Puškini tänaval asuva kortermaja trepikojast jalgratas Scott. Kahju on 450 eurot.

Juhtum piiril

6. juulil saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1956. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanik, kelle ütlused reisi eesmärgi kohta olid ebaselged. Samuti puudusid tal asjakohased dokumendid, mis reisi eesmärki ja tingimusi õigustaksid. Isikule koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Möödunud ööpäeva jooksul Lääne prefektuuris olulisi teateid kuritegudest ei registreeritud.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 07.07.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.