Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tarmo Tamm: digitaalsed põllumajanduslahendused võimaldavad põllumeestel tulevikus tõhusamalt ressur (2017-07-09 11:14:54)

Maaeluminister Tarmo Tamm osales 7. juulil Brüsselis Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika (ÜPP) avaliku konsultatsiooni tulemusi tutvustaval konverentsil "Have Your Say" ning võttis osa paneelist "A Conversation With", mille eesmärk oli tulevikulahenduste otsimine põllumajanduses. Oma sõnavõtus rõhutas Tamm, et ühine põllumajanduspoliitika peab tuginema teadus- ja arendustegevusest saadud teadmistele ja rõhutama innovatsiooni vajalikkust.

Tarmo Tamm tutvustas paneelis ka Eesti digilahendusi: "Digilahendused põllumajanduses on üks võimalik viis, kuidas lahendada üht Euroopa Liidu põllumajanduse suurt väljakutset ehk noorte põllumeeste väikest osakaalu. Kaasaegsetel lahendustel põhinev kõrgtehnoloogiline sektor aitab kaasa noorte sisenemisele põllumajandusse." Lisaks rääkis minister Tamm Eesti kui juhtiva e-riigi parimatest praktikatest, nagu digiretsept ja maksude deklareerimine läbi nutilahenduste.

"Eestis oleme püüdnud toetuse taotlemise põllumehe jaoks võimalikult lihtsaks, kiireks ja mugavaks muuta. Toetusi on võimalik taotleda elektroonselt, kalanduses saab püügiandmeid esitada läbi nutiseadme ning pindalatoetuste järelevalve hakkab tulevikus toimuma läbi satelliitandmete - kõik need lahendused on oluliselt lihtsustanud meie sektori, aga ka administratsiooni tööd," lisas Tamm.

Tamm ütles paneelis ka, et andmete ja info kättesaadavus on üks osa põllumajanduse riskijuhtimisest, mis võimaldab põllumehel teha teadlikke otsuseid. "Riskijuhtimisest laiemalt plaanime rääkida ka oma mitteametlikul põllumajandus- ja kalandusministrite kohtumisel, mis toimub 3.-5. septembril Tallinnas," teatas Tarmo Tamm.

Lisaks Tarmo Tammele kõnelesid paneelis Euroopa Komisjoni asepresident Jyrki Katainen ja Euroopa Parlamendi põllumajanduse ja maaelu arengu komisjoni esimees Czesław Adam Siekierski. Sessiooni eesmärk oli tutvustada peamiste Euroopa Liidu institutsioonide - Euroopa Komisjoni, Euroopa Parlamendi ja Nõukogu - nägemusi ühise põllumajanduspoliitika tuleviku osas.

Ühise põllumajanduspoliitika avaliku konsultatsiooni tulemuste põhjal tuleks ÜPP tuleviku kujundamisel arvesse võtta järgmist:

· põllumehed vajavad otsetoetusi

- põllumeeste positsiooni väärtusahelas tuleb parandada

· põllumajanduspoliitika peab panustama rohkem keskkonda ja kliimasse

Enamik sihtgruppidest nõustusid, et hetke ÜPP tegeleb väljakutsetega ainult teatud määral. Üksmeelselt leiti, et ühine põllumajanduspoliitika vajab kaasajastamist ja lihtsustamist. Toodi välja ka kasvavat lahkheli majanduse ja keskkonna vahel ning nõustuti, et mõlema valdkonna samaaegne eesmärkide saavutamine on suur väljakutse.

Rohkem informatsiooni ühise põllumajanduspoliitika avaliku konsultatsiooni tulemuste kohta leiate lingilt: https://ec.europa.eu/agriculture/sites/agriculture/files/events/2017/
cap-have-your-say/170701-chartier-cronin.pdf

Kõik ÜPP konverentsi esitlused on leitavad lingilt: https://ec.europa.eu/agriculture/events/cap-have-your-say_en

Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.