Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluminister Tamme ettekanne Euroopa Parlamendi põllumajanduskomitee saadikutele tekitas elava aru (2017-07-12 12:20:32)



Maaeluminister Tarmo Tamm tutvustas eile, 11. juulil Euroopa Parlamendi põllumajanduskomitees Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise prioriteete põllumajanduses ning vastas arvukatele küsimustele. "Arvestades viimastel aastatel valitsenud ebastabiilsust peamistel põllumajandustoodete turgudel ja vajadust tulevikus kriisideks paremini valmis olla, soovime pöörata ühise põllumajanduspoliitika (ÜPP) tuleviku kujundamisel suuremat tähelepanu riskijuhtimismeetmetele," ütles maaeluminister Tarmo Tamm.

Tamm tutvustas ka Eesti eesistumise ajal toimuvat kõrgetasemelist konverentsi, mille eesmärk on juhtida tähelepanu muldade jätkusuutlikule kasutamisele. Ta rõhutas, et viljakas ja terve muld on jätkusuutliku toidutootmise aluseks.

Eesti peab oluliseks võitlust üleilmselt kasvava antimikroobikumiresistentsusega ja tähtsustab sellega seotud tegevusi. Järgmise prioriteedi juurde liikudes lisas Tamm, et Eesti toetab arutelusid kaasaegseid digitaalseid võimalusi arvestavate tõhusate kontrollimeetmete kasutuselevõtuks põllumajandustootmise tõhustamiseks. Viimase teemana tõi minister välja, et uute taimetervise reeglite edukaks kohaldamiseks ning kriisivalmiduse tagamiseks tuleb tõsta üldist teadlikkust taimetervise valdkonnas.

Tamm võttis oma esitluse kokku sõnades, et Eesti jaoks on kõige olulisemad ÜPP tulevikuga seotud teemad: kokkuleppe leidmine Omnibusi eelnõu osas, riskijuhtimismeetmete rakendamine ja ÜPP lihtsustamine. "Eesistujana anname endast parima, et olla vääriline partner nii Euroopa Parlamendile, Komisjonile kui teistele institutsioonidele. Loodan, et järgmisel poolaastal saab meie koostöö olema väga viljakas," ütles minister lõpetuseks.

Ministri esitlus koos küsimuste ja vastuste vooruga kestis pea poolteist tundi. Parlamendiliikmed väljendasid oma muret kaubandusküsimuste, ÜPP lihtsustamise ja looma- ning linnutaudide osas. Osapooled leidsid, et arutlusteemasid oleks jätkunud veel tundideks.

Allikas: Maaeluministeeriumi 12.07.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.