Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Riigi toetus huvitegevusele suunatakse Tartus innovatsiooni (2017-07-13 08:15:56)

Äsja kinnitas Tartu Linnavalitsus 2017. aasta kava riigi poolt kohalikele omavalitsustele eraldatava huvihariduse ja huvitegevuse toetuse kasutamiseks. Üle poole eraldisest on plaanis suunata innovaatiliste huviringide avamiseks ja uuenduslike metoodikate kasutuselevõtuks.

Alates 1. septembrist 2017 toetab riik 7-19-aastastele süsteemse ja juhendatud huvihariduse ja huvitegevuse kättesaadavuse ja mitmekesisuse tagamist kohalikul tasandil. Toetuse kasutamise eeldusena tuleb Eesti Noorsootöö Keskusele esitada huvihariduse ja huvitegevuse kava. Tartule on perioodiks 1.09-31.12.2017 planeeritud toetus 167 820 eurot.

Toetusega ei asendata, vaid täiendatakse oma eelarvest kaetavaid kulusid eesmärgiga suurendada huvitegevuses osalevate noorte arvu lähtudes noorte huvidest ja vajadustest. Oluline on tagada huvitegevuse kättesaadavus vähemalt kultuuri, spordi ning loodus-täppisteaduste ja tehnoloogia (LTT) valdkondades ning kohelda võrdselt munitsipaal- ja eraõiguslikke huvitegevuse pakkujaid.

Tartus, kus noorte osalus huvitegevuses ning rahulolu sellega on väga kõrge, otsustati lähiaastatel keskenduda toetuse kasutamisel võimaluste kaasajastamisele ja osalemiseks võrdsete võimaluste loomisele. 2017. aastal on kavas eraldada konkursipõhiselt toetust vahendite soetamiseks innovaatiliste huviringide avamiseks ja uuenduslike metoodikate kasutuselevõtuks ning LTT ringide avamiseks ja töö korraldamiseks. Lisaks korraldatakse koolitused juhendajate pädevuse tõstmiseks hariduslike erivajadustega laste kaasamiseks huvitegevusse ja -haridusse ning uute juhendajate ettevalmistamiseks LTT ringide avamiseks. Plaanis on ka üldhariduskoolide huvitegevuse analüüsiks ja arendamiseks vajaliku lisamooduli tellimine Tartu haridusteenuste haldamise süsteemi ARNO.

Tartu linna huvihariduse ja huvitegevuse kavaga aastaks 2017 saavad huvilised tutvuda Tartu linna dokumendiregistris. Alanud on 23. augustil algusega kell 10 kultuuriosakonnas toimuvale infopäevale registreerimine.

Allikas: Tartu Linnavalitsuse uudisepressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.