Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei-ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2017-07-17 17:18:44)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 133 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli kolm avaliku korra rasket rikkumist, 49 varavastast kuritegu, millest oli 33 vargust (eluruumidest viis, sõidukitest üks). Registreeriti 16 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai viga 20 inimest. Inimvigastustega liiklusõnnetusi joobes juhtide süül toimus kaks. Tabati 68 alkoholijoobes sõidukijuhti ja seitse narkojoobes sõidukijuhti. Registreeriti 505 väärtegu. Piiril registreeriti 16 sisenemiskeeldu, kaks Schengeni viisaeeskirja rikkumist, üks riigipiiri ebaseaduslik ületamine ning üks piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumine.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

14. juulil teatati, et Pirital Lodjapuu teel asuvas majas tekitas 46-aastane mees 51-aastasele mehele kergemaid vigastusi ja valu. Politseinikud pidasid 46-aastase mehe kinni.

14. juulil teatati, et Mustamäel Keskuse tänaval asuvas korteris lõi 45-aastane mees 49-aastast naist ning tekitas naisele valu.

14. juulil teatati, et Kesklinnas Koidu tänaval asuvas korteris lükkas 22-aastane mees 21-aastast naist ning tekitas naisele valu.

14. juulil teatati, et Lasnamäel Suur-Sõjamäe tänaval löödi 42- ja 41-aastast meest. Kiirabi toimetas kannatanud esmaabiks haiglasse, misjärel lubati nad kodusele ravile.

14. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Ehte tänaval asuvas korteris lõi 50-aastane mees 48-aastast naist ning tekitas naisele valu.

15. juulil teatati, et Lasnamäel Punasel tänaval asuvas korteris lõi 40-aastane mees 31-aastast naist ning tekitas naisele kergemaid vigastusi.

Avaliku korra rasked rikkumised

14. juulil teatati, et Lasnamäel Ümera tänaval toimus konflikt 57-aastase mehe ja 36-aastase naise vahel. Mees tekitas naisele kergemaid vigastusi ja valu. Politseinikud pidasid mehe kinni.

15. juulil teatati, et Kristiines Elektri tänaval lõid neli tundmatut inimest 46-aastast naist ning tekitasid talle kergemaid vigastusi.

16. juulil teatati, et Kesklinnas Tatari tänaval toimus konflikt 16- ja 33-aastase mehe vahel.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

15. juulil teatati, et Aegviidu alevikus Nelijärvel lõi 37-aastane mees 20-aastast meest ning tekitas mehele valu ja kergemaid vigastusi. Politseinikud pidasid 37-aastase mehe kinni.

15. juulil teatati, et Maardu linnas Kassitatra teel asuvas majas lõi 34-aastane mees 32-aastast naist ning tekitas naisele valu.

16. juulil teatati, et Maardu linnas Kallasmaa tänaval asuvas korteris toimus konflikt erinevate osapoolte vahel. Konflikti käigus said kannatada 55-aastane naine, 57- ja 47-aastane mees. Politseinikud pidasid 47-aastase mehe kinni.

Vargused

15. juulil teatati, et Maardu linnas Huulheina teel asuvast kuurist varastati tööriistu. Esialgne kahju 318 eurot.

16. juulil teatati, et Kuusalu alevikus varastati lukustamata kuurist tööriistu. Esialgne kahju üle 1000 euro.

Juhtumid piiril

15. juulil saabus Tallinna Lennujaama Egiptuse kodanik, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele väljastati sisenemiskeeld ja tema viisa tunnistati kehtetuks. Mees viibi Tallinna Lennujaama mitte-Schengeni alal kuni tagasilennuni.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

15. juuli päeval sai politsei väljakutse Tartus Kivi tänaval korterisse, kus 24-aastane mees lõi jalaga 24-aastast naist, kes sai viga. Joobes agressiivne mees viidi esialgu kainenema, naisele anti esmaabi. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

15. juuli hommikul sai politsei väljakutse Tartus Lubja tänavale trepikotta, kus kiirabi andis esmaabi arvatavalt peksmistunnustega 80-aastasele mehele. Politsei pidas kannatanu juures olnud joobes 54-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni ja viis ta kainenema. Juhtunut uurib politsei.

Vargused

14. juulil laekus politseile teade, et Nõo vallas on sisse murtud kõrvalhoonesse ning varastatud alkoholi ja tööriistu. Kahju on selgitamisel.

14. juulil laekus politseile teade, et Tartus Aleksandri tänaval varastati tänaval seisnud jalgratta küljest rahakott sularahaga ja mobiiltelefon Samsung. Kahju on umbes 760 eurot.

Juhtumid piiril

Nädalavahetusel avastasid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis piiri ületavate sõidukite kontrollimisel viis antiradarit, mille omamine ja kasutamine Eestis on keelatud. Sõidukijuhid viskasid vabatahtlikult seadmed minema ja neil lubati sõitu jätkata.

14. juuli keskpäeval kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis BMW-d, mille roolis oli Läti kodanik. Sõidukist avastati Eestis tsiviilkäibes keelatud teleskoopnui. Juhile koostati väärteoprotokoll ja nui võeti ära. Pärast menetlustoiminguid lahkus autojuht Venemaale.

14. juulil kella 13.20 ajal kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Volkswagenit, mille esiklaasist avastati mitu läbivat mõra. Kuna nähtavus ei vastanud nõuetele, tehti juhile suuline hoiatus ning ta suunati lähimasse remonditöökotta. Pooltund hiljem saabus piiripunkti Toyota, mille esiklaasis oli samamoodi mitu mõra. Juhile tehti suuline hoiatus ning ta suunati tagasi Venemaale viga likvideerima.

14. juulil kella 17 paiku avastasid piirivalvurid Lämmijärvel aluse, mis ei olnud piiriveekogule nõuetekohaselt registreeritud. Paat peeti kinni ja juhile määrati rahatrahv 40 eurot.

15. juulil ennelõunal pukseerisid piirivalvurid piirivalvekaatriga Peipsi järvelt Varnja sadamasse mootoririkke tõttu hätta sattunud mootorpaadi kahe inimesega pardal.

15. juulil kella 17 paiku kontrolliti Luhamaa piiripunktis Venemaa kodanikku, kelle viisa oli kehtetu. Naine saadeti tagasi Venemaale.

15. juulil kella 18.20 paiku pidasid piirivalvurid Värska vallas Lutepää külas Värska-Ulitina tee 5.kilomeetril kinni kaks Eesti kodanikku, kes liikusid jalgsi teelõigul, mis jääb Venemaa territooriumile. Antud teelõigul on jalgsi liikumine ning sõidukiga peatumine ja parkimine keelatud. Mõlemad mehed viidi menetlustoiminguteks kordonisse.

16. juuli öösel kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Venemaa kodanikku, kelle viisa veel ei kehti. Mees saadeti tagasi Venemaale.

16. juuli öösel kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunktis veokit MAN ning avastati, et selle haagise tsisterni kattekinnitused on katki. Haagis suunati erakorralisele ülevaatusele.

16. juuli öösel tuvastasid piirivalvurid, et üks paatkond ei ole end Peipsilt maha registreerinud. Piirivalvurid püüdsid paatkonnaga ühendust saada, kuid keegi kõnele ei vastanud. Võru patrull kontrollis nende kodust aadressi, kuid seal kedagi ei olnud. Peagi saadeti piirivalvuritele lühisõnum, et paatkond otsustas ööseks järvele jääda. Saanuna teada, et paadiga õnnetust pole juhtunud ja kõik on terved, lõpetati paatkonna otsingud. Plaanides järvele ööseks jääda, tuleks sellest kindlasti eelnevalt piirivalvuritele teada anda.

16. juuli õhtul kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Venemaa kodanikku, kel puudub viisa või elamisluba. Tema dokumendi täiendavas kontrollis tuvastati, et passist on üks leht puudu. Juhtunust teavitati Venemaa piirivalvureid, kes olid nõus isiku tagasi võtma ning mees suunati tagasi Venemaale.

17. juuli öösel avastasid piirivalvurid Värska vallas Verhulitsa külas piiriäärsel alal peatunud kaubiku ja jalgsi liikuva inimese kohast, kus sõidukite peatumine ja parkimine ning jalgsi läbikäik on keelatud. Jalgsi liikuja kui ka kaubikujuht peeti kinni ja neile määrati piirirežiimi rikkumise eest rahatrahv.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaal olulisi teateid ei registreeritud.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

14. juulil tungiti Kohtla-Järvel Järve külas asuvas korteris kallale 40-aastasele naisele.

14. juulil tungis 48-aastane mees Narvas Rahu tänaval asuvas korteris kallale oma endisele elukaaslasele, 32-aastasele naisele.

15. juulil löödi Sillamäel Viru puiesteel korduvalt 27-aastast naist.

16. juulil tungisid kaks tundmatut meest Kohtla-Järvel Järveküla teel kallale 79-aastasele mehele.

16. juulil löödi Kohtla-Järvel Männi tänaval asuva meelelahutusasutuse juures korduvalt 27-aastast naist.

Vargused

14. juulil varastati Kohtla-Järvel Kalevi tänaval asuvas MTÜ hoonest mobiiltelefon iPhone, mobiiltelefon Huawei, rahakott ning muud vara. Kahju on 700 eurot.

15. juulil teatati politseile, et Narvas A-A. Tiimanni tänaval asuva kortermaja keldrist varastati trimmer ja kaks jalgratast. Kahju on 450 eurot.

16. juulil tungiti Narvas A. Puškini tänaval akna lõhkumise teel sisse korterisse ja varastati televiisor, arvuti ning kruvikeeraja. Kahju on 900 eurot.

Juhtumid piiril

17. juulil saabus Narva-1 piiripunkti riigist väljuvale suunale 1960.aastal sündinud Tadžikistani Vabariigi kodanik. Isiku kontrollimisel selgus, et ta on Schengeni territooriumil seadusliku aluseta viibinud 197 kalendripäeva. Isikule määrati rahatrahv ja talle kohaldati sissesõidukeeld kaheks aastaks. Isik suunati Vene Föderatsiooni.

16. juulil kontrolliti Narva-1 piiripunktist riigist väljumisel Vene Föderatsiooni registreermismärgiga sõiduautot Renault, mida juhtis 1964. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik. Sõiduki kontrollimisel avastati, et tehasetähis on manipuleerimistunnustega. Sõiduk paigaldati edasisteks menetlustoiminguteks piiripunkti territooriumile.

16. juulil saabus Narva-1 piiripunkti riigist väljuvale suunale 1973. aastal sündinud Vene föderatsiooni kodanik, kelle kontrollimisel selgus, et ta on Schengeni territooriumil seadusliku aluseta viibinud kaks kalendripäeva, neist ühe päeva Eesti Vabariigis. Isikule määrati rahatrahv ja ta suunati Vene föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Tähtsa isikliku dokumendi kuritarvitamine

13. juulil esitas Järvamaal Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa maanteel 43-aastane mees võõra isiku juhiloa.

Pärnumaa

Vargus

14. juulil sai politsei teate, et Audru vallas Lemmetsa külas asuvalt kinnistult on lukustamata kõrvalhoonest varastatud murutrimmer MEEC ja sulgpalli reketite komplekt. Vargusega tekitati varalist kahju 240 eurot.

Kehalised väärkohtlemised

15. juulil tekitas Pärnus Oja tänaval asuvas korteris 38-aastane mees füüsilist valu talle tuttavale 48-aastasele naisele, kes sai viga.

15.juulil teatati politseile, et Pärnus Rohu tänaval asuvas korteris tungiti 57-aastasele mehele kallale, kes sai viga.

Raplamaa

Omavolilised sissetungid

9. juulil tungiti sisse Märjamaa vallas Moka külas omaniku tahte vastaselt aknaraamide eemaldamise teel talumajja. Sissetungimisega tekitatud kahju on selgitamisel.

14. juulil tungiti sisse Rapla vallas Palamulla külas omaniku tahte vastaselt uste lõhkumise teel talumajja. Lõhkumisega tekitatud kahju on selgitamisel.

Vargus

15. juulil teatati politseile, et Kohila vallas Aespa alevikus on aknaklaasi eemaldamise teel suvilast varastatud fotokaamera Nikon ning taskulamp. Vargusega tekitati varalist kahju 267 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainformatsiooni vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 17.07.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.