Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Euroopa Toiduohutusamet (EFSA) kutsub eksperte osalema teaduskomisjonides (2017-07-19 14:53:03)


Euroopa Toiduohutusamet kutsub teadlasi üles andma oma panust Euroopa toiduohutuse süsteemi ja ühinema EFSA teaduskomisjonide ja teaduskomiteega.

EFSA otsib rohkem kui 200 sõltumatut eksperti, kes koostaksid teaduslikke hinnanguid ja töötaksid välja hindamismetoodikaid. Otsitavad tippteadlased peaksid olema vähemalt 7-aastase töökogemusega järgmistes valdkondades: geneetika, ökoloogia, taimeteadused, veterinaaria, zooloogia, toksikoloogia, toitumine, meditsiin, bioloogia, keemia, matemaatika/statistika/biostatistika, toidu-või söödatehnoloogia, farmakoloogia, saadavuse hindamine, epidemioloogia ja regulatiivteadus.

Taotlusvoor Euroopa Toiduohutusameti teaduskomisjonide ja teaduskomitee liikmeks saamiseks on avatud 1. juunist kuni 8. septembrini 2017 EFSA veebilehel. Samast leiate ka täpsemad nõuded ekspertidele ja muu vajaliku info.

EFSA teaduskomisjonide ekspertide uuendamine toimub iga 3 aasta tagant. Käesoleva konkursiga valitavad eksperdid alustavad tööd juulis 2018.

Euroopa Toiduohutusamet asutati sõltumatu teadusliku nõustamise ja toiduahelaga seotud riskidest teavitamise asutusena 2002. aasta jaanuaris pärast mitut 1990. aastate lõpus aset leidnud toidukriisi.

EFSA annab sadade teadlaste eriteadmistele tuginedes Euroopa Liidu poliitikakujundajatele tarbijate, loomade ja taimede kaitsmiseks vajalikku nõu. Ameti teaduskomitee ja teaduskomisjonid koosnevad Euroopa teadlastest ning esindavad mitmesuguseid teadusharusid. Ülikoolidest, teadusasutustest ja riiklikest toiduohutusametitest pärit eksperdid pakuvad EFSA-le rikkalikult teadmisi, kriitilist mõtlemist ja praktilisi kogemusi otsuste tegemisel ning tagavad seega ametipoolse tipptasemel ja sõltumatu teadusnõustamise. Nõustamine toimub teaduslike arvamuste kujul, mis avaldatakse vabalt juurdepääsetavas veebiväljaandes EFSA Teataja.

Allikas: Maaeluministeeriumi 19.07.2017 pressiteade

All


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.