Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse info (2017-07-24 17:17:55)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis
136 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 13 avaliku korra rikkumist, 51 varavastast kuritegu, sealhulgas 46 vargust.

Registreeriti 12 liiklusõnnetust, milles sai vigastada 21 inimest. Tabati 62 alkoholi- ja kaks narkojoobes juht. Registreeriti 559 väärtegu.

Piiril väljastati neli sisenemiskeeldu ja Eestist saadeti välja kaks inimest. Tuvastati kaks viisaeeskirja ning kolm piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumist.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

21. juulil teatati, et Lasnamäel Meeliku tänaval asuvas kortermajas toimus konflikt kahe naabri vahel, kus 30-aastane mees lõi 29-aastast naist ning tekitas temale valu.

21. juulil teatati, et Haaberstis Paldiski maanteel lõi tundmatu mees 59-aastast meest ning tekitas temale valu.

21. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Heina tänaval asuvas korteris lõi 62-aastene mees 63-aastast naist ning tekitas naisele valu. Politseinikud pidasid mehe kinni.

22. juulil teatati, et Lasnamäel Vikerlase tänaval lõi tundmatu mees 40-aastast meest ning tekitas temale valu.

22. juulil teatati, et Lasnamäel Raadiku tänaval asuvas korteris lõi 31-aastane mees 40-aastast naist ning tekitas temale valu ja kergemaid vigastusi.

22. juulil teatati, et Lasnamäel Liikuri tänaval asuvas korteris lõi 36-aastane mees 51-aastast meest ning tekitas temale viga. Politseinikud pidasid 36-aastase mehe kinni.

22. juulil teatati, et Lasnamäel Läänemere teel asuvas korteris lõi 39-aastane mees 44-aastast elukaaslast ning tekitas temale valu. Politseinikud pidasid mehe kinni.

23. juulil teatati, et Mustamäel J. Sütiste teel lõi tundmatu mees 26-aastast meest ning tekitas temale valu.

Avaliku korra rasked rikkumised

21. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Kopli tänaval lõid kolm tundmatut meest 47-aastast meest ning tekitasid temale kergemaid vigastusi ja valu.

21. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Tuulemaa tänaval lõi 57-aastane mees 45-aastast meest ja 70-aastast naist. Politseinikud pidasid 57-aastase mehe kinni.

22. juulil teatati, et Kesklinnas Harju tänaval asuvas klubis toimus konflikt 33- ja 51-aastase mehe vahel. Mõlemad said kergemaid vigastusi.

22. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Kopli tänaval asuvas baaris lõi 34-aastane mees 31-aastast meest ning tekitas temale valu. Politseinikud pidasid mehe kinni.

22. juulil teatati, et Lasnamäel Ümera tänaval lõi tundmatu mees 31-aastast meest ning tekitas temale kergemaid vigastusi.

22. juulil teatati, et Mustamäel E. Vilde teel lõi 37-aastane naine 23-aastast naist ning tekitas temale valu ja kergemaid vigastusi. Politseinikud pidasid 37-aastase naise kinni.

22. juulil teatati, et Kesklinnas Narva maanteel lõi 18-aastane mees 24-aastast meest ning tekitas temale valu. Politseinikud pidasid 18-aastase mehe kinni.

23. juulil teatati, et Kesklinnas Vana-Posti tänaval asuvas klubis tekitas 21-aastane mees valu 18- ja 19-aastasele naisele. Politseinikud pidasid mehe kinni.

23. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Paavli tänaval lõi tundmatu mees 57-aastast meest ning tekitas temale valu.

23. juulil teatati, et Kesklinnas Pärnu maanteel lõi tundmatu mees 62-aastast meest. Kiirabi toimetas kannatanu kontrolliks haiglasse.

Vargused

22. juulil teatati, et Kesklinnas Vana turu tänaval varastati käekott koos isiklike esemetega. Esialgne kahju 8279 eurot.

23. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Põhja puiesteel varastati seisnud autost kohvrid koos isiklike esemetega. Esialgne kahju on 4800 eurot.

23. juulil teatati, et Nõmmel Külmallika tänaval varastati kott koos esemetega. Esialgne kahju 1500 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

21. juulil teatati, et Loksa linnas Tallinna tänaval lõi 47-aastane mees 9-aastast last ning tekitas lapsele valu.

23. juulil teatati, et Maardu linnas Ringi tänaval asuvas majas toimus kahe mehe vahel konflikt, kus kannatada sai 41-aastane mees.

23. juulil teatati, et Sauel Pärnasalu tänaval löödi 15-aastast poissi, mille tagajärjel poiss tundis valu.

Juhtumid piiril

21. juulil avastati Tallinna lennujaama turvakontrollis ühest pagasist teleskoopnui, mis võeti hoiule.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Vargus

20. juulil avastati, et Saare vallas Voore külas lukustamata trepikojast on varastatud rattalukuga trepikäsipuu külge kinnitatud musta värvi valgete kirjadega jalgratas Classic. Kahju on umbes 500 eurot.

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

22. juuli öösel kella kolme paiku sai politsei väljakutse Tartus Pepleri tänavale, kus kahe üksteisele võõra seltskonna vahel tekkinud tüli käigus lõi 24-aastane mees 19-aastast meest, kes kukkus ja kaotas teadvuse. Kiirabi viis raskelt viga saanud noormehe haiglasse. Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust.

23. juuli hilisõhtul sai politsei väljakutse Tartus Jalaka tänavale bussipeatuse juurde, kus 32-aastane mees läks tülli 36-aastase mehega ja lõi teda. Kiirabi andis kannatanule esmaabi.

23. juuli päeval sai politsei väljakutse Haaslava valda eramu juurde, kust kiirabi viis haiglasse 26-aastase peksmistunnustega mehe. Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust, juhtunu täpsemad üksikasjad on selgitamisel.

Valgamaa

Avaliku korra rasked rikkumised

22. juuli õhtul sai politsei väljakutse Hummuli valda maja juurde, kus joobes mees vehkis noaga, millest teised kortermaja elanikud enda elule ja tervisele ohtu tundsid. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

22. juuli varahommikul teatas juhuslik mööduja häirekeskusele, et Valgas Sepa tänaval on kolm arvatavalt lõikehaavadega meest, kes vajavad arstiabi. Politsei selgitas, et esialgsetel andmetel läksid mehed omavahel kasiinos tülli. Kasiinost lahkudes ja mõne aja möödudes tänaval uuesti kohtudes ründas 49-aastane mees noaga 37-aastast ja 22-aastast meest. Tekkinud rüseluses said kõik kolm viga. Kiirabi viis nad tervisekontrolliks haiglasse, kust nad lubati kodusele ravile. Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust.

Juhtumid piiril

Nädalavahetusel avastasid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis sõidukeid kontrollides viis antiradarit, mille omamine ja kasutamine Eestis on keelatud. Ühtlasi avastati ühest sõidukist üks elektrišokirelv, mis on samuti Eestis tsiviilkäibes keelatud.

22.juulil kella 14.20 ajal kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunktis veokit Volvo ning avastasid, et sõidumeeriku andur on nõuetekohaselt plommimata. Veok suunati erakorralisele ülevaatusele.

22. juulil kella 16.45 paiku avastasid piirivalvurid Värska vallas piirirežiimi alas kahe inimese liikumise. Sündmuskohal peeti kinni kaks Eesti kodanikku, 29-aastane ja 24-aastane mees, kellele mõlemale määrati rikkumise eest 200-eurone rahatrahv. Mehed väitsid, et vaatamata piiriäärsel alal olevatele hoiatussiltidele ei saanud nad aru, et kõnnivad piiriribal.

23. juulil kella 13.00 ajal tõkestati Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemine Venemaa Föderatsiooni kodanikel, 33- ja 40-aastastel naistel, kelle põhjendused reisi eesmärgi ja Eestis viibimise kohta ei olnud usaldusväärsed. Naised suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

23. juuli öösel kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Volkswageni juhti, kes olevat juhiload Saksamaale unustanud. Piirivalvurid selgitasid, et tegelikult on mehel juhtimisõigus peatatud ja ta ei tohi sõidukit juhtida. Mees kõrvaldati juhtimiselt ja talle määrati 60-eurone rahatrahv. Sõidukirooli läks kaasreisija, kel oli juhtimisõigus olemas.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaal olulisi teateid ei registreeritud.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

23. juulil teatati, et Kohtla-Järvel Põhja alleel asuvas korteris lõi 55-aastast meest tema abikaasa, 53-aastane naine.

23. juulil teatati, et Narvas Rahu tänaval asuvas korteris tungis 32-aastasele mehele kallale tema isa. Politsei pidas 58-aastase alkoholijoobes mehe kahtlustatavana kinni.

Vargused

21. juulil teatati, et Jõhvis Narva maanteel asuva korterelamu ette pargitud lukustamata sõiduautost varastati rahakott koos sularaha, dokumentide ja pangakaartidega. Kahju on 250 eurot.

22. juulil teatati, et Kohtla-Järvel Tammiku tänaval tungiti sisse pargitud sõiduautodesse ja varastati talverehvide komplekt ja aku. Kahjusumma on selgitamisel.

22. juulil teatati, et Narvas A. Daumani tänaval asuvast korterist varastati sülearvuti Asus, tahvelarvuti Samsung ja muid esemeid. Kahju on 750 eurot.

23. juulil teatati, et Narvas Kangelaste tänaval asuvast korterist varastati sülearvuti Acer ja muid esemeid. Kahju on 427 eurot.

23. juulil teatati, et Narvas Kreenholmi tänaval asuva kortermaja ette pargitud sõiduautost varastati tööriistad ja muud esemed. Kahju on 335 eurot.

Juhtumid piiril

21. juulil saabus Narva-1 piiripunkti riigist väljuvale suunale 1961. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et isik viibis seadusliku aluseta Schengeni territooriumil üheksa kalendripäeva, neist kõik päevad Eestis. Isikule määrati rahatrahv. Isik lahkus Vene Föderatsiooni.

22. juulil saabus Narva-1 piiripunkti riigist väljuvale suunale 1977. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et isik viibis seadusliku aluseta Schengeni territooriumil kuus kalendripäeva, neist ühe päeva Eestis. Isikule määrati rahatrahv. Isik lahkus Vene Föderatsiooni.

23. juulil saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1996. aastal sündinud Ukraina Vabariigi kodanik, kellel puudus kehtiv viisa või elamisluba riiki sisenemiseks. Piiril väljastati sisenemiskeeld ja isik saadeti tagasi Vene Föderatsiooni.


LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehalised väärkohtlemised

23. juulil lõid kolm seni tuvastamata meest Lääne-Nigula vallas asuvas korteris 27-aastast meest, kes sai viga.

23.juulil lõi seni tuvastamata mees Haapsalus asuvas korteris 38-aastast meest, kes sai viga.

23.juulil lõi 33-aastane mees Ridala vallas asuvas korteris 32-aastast talle tuttavat naist.

Pärnumaa

Omavoliline sissetung

23. juulil teatati politseile, et Pärnus Karikakra tänaval asuvasse korterisse on ukseklaasi lõhkumise teel sisse tungitud. Lõhkumisega tekitatud varaline kahju on selgitamisel.

Vargused

22. juulil varastas 64-aastane mees Pärnus Laia tänava rattahoidjast lukustamata jalgratta. Vargusega tekitati varalist kahju 150 eurot. Politsei pidas mehe varguses kahtlustatavana kinni.

21. juulil teatati politseile, et Koonga vallas Lõpe külas asuvast garaažist on varastatud akutööriistade komplekt Makita ja muid tööriistu. Vargusega tekitati varalist kahju 420 eurot.

Avaliku korra raske rikkumine

22. juulil lõi seni tuvastamata mees Vändra vallas asuva meelelahutusasutuse juures 37-aastast meest, kes sai viga.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine

23. juulil sai politsei teate, et Järvakandi alevis lõi 38-aastane mees 46-aastast meest, kes sai viga.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 24.07.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.