Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pauluse kalmistu juurde rajatakse endisest suurem parkla (2017-07-26 15:08:33)
 

Tartu linn rajab Pauluse kalmistu kõrvale kergliiklustee ja 21 kohaga asfaltkattega parkla, mis muudavad kalmistule ligipääsu senisest paremaks.

"Esialgselt kavandatud väiksem parkla tõi meile inimestelt tagasisidet, et parkimiskohti võib nappima hakata ja nii otsisimegi koostöös töövõtja, projekteerija ning maa omaniku Eesti Raudteega paremaid võimalikke lahendusi. Nüüdseks on valminud uus projektlahendus, mille kohaselt ehitatakse välja suurem parkla - esialgselt planeeritud 6 parkimiskoha asemele tuleb 21 kohta," rääkis abilinnapea Valvo Semilarski. Ta lisas, et projektimuudatusega sai sujuvama lahenduse ka kalmistu väravast sissesõit.

Parkla ulatuses ehitatakse jalakäijatele kalmistu äärde 1,5 meetri laiune jalgtee. Jalgratturitele jääb umbes 60-meetrine lõik läbitavaks läbi parkimisala - selline muudatus tõigi parkimisala laiendamiseks vajaliku lisaruumi.

Kergliiklusteel ja parkimisalal ehitatakse välja tänavavalgustus. Maa alla paigaldatavate immutuskastidega saavad lahendatud ka sademeveega seotud probleemid.

"Vajadusel saab lisaparkimiskohti rajada ka teisele poole raudteed tuleva kergliiklustee äärde. Sinna on võimalik teha umbes 20-kohaline parkla," lisas Semilarski.

Pauluse kalmistu äärse kergliiklustee ja parkla ametlik valmimistähtaeg jääb detsembri algusesse, kuid senine tööde kulg annab lootust, et need lõpetatakse kuu või kaks varem.


Allikas: Tartu Linnavalitsuse 26.07.2017 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.