Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse info (2017-07-31 17:47:44)
 

Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 134 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli viis avaliku korra rikkumist, 51 varavastast kuritegu, sealhulgas 40 vargust (viis eluruumidest, viis sõidukitest), kaks sõidukivargust ja omavolilist kasutamist.

Registreeriti 19 liiklusõnnetust, milles sai vigastada 24 inimest. Tabati 76 alkoholijoobes sõidukijuhti. Registreeriti 459 väärtegu.

Piiril väljastati kümme sisenemiskeeldu ja Eestist saadeti välja kaks inimest. Tuvastati üks viisaeeskirja ning kaks piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumist. Ebaseaduslikke piiriületusi tuvastati neli.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

28. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Erika tänaval asuvas korteris lõi 40-aastane mees 69-aastast naist ning tekitas temale valu.

28. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Uus-Maleva tänaval asuvas korteris lõi 36-aastane naine 35-aastast meest. Politseinikud pidasid naise kinni.

29. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Sitsi tänaval asuvas korteris tekitas 49-aastane mees 33-aastasele naisele valu. Politseinikud pidasid mehe kinni.

29. juulil teatas 29-aastane naine, et 30-aastane mees tekitas temale kergemaid vigastusi.

29. juulil teatati, et Lasnamäel Pae tänaval toimus konflikt kahe mehe vahel, kus kannata sai 62-aastane mees.

29. juulil teatati, et Lasnamäel Virbi tänaval asuvas korteris tekitas mees füüsilist valu 27-aastasele naisele.

29. juulil teatati, et Lasnamäel Loitsu tänaval asuvas korteris lõi 40-aastane mees 36-aastast naist ning tekitas temale valu. Politseinikud pidasid mehe kinni.

29. juulil teatati, et Lasnamäel Läänemere teel lõi 52-aastane mees 43-aastast naist ning tekitas talle valu. Politseinikud pidasid mehe kinni.

30. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Puhangu tänaval asuvas korteris lõi 38-aastane mees 51-aastast naist ning tekitas temale valu.

30. juulil teatati, et Kesklinnas Masina tänaval asuvas majutusasutuses lõi mees 25-aastast naist ning tekitas naisele valu.

30. juulil teatati, et Kesklinnas Luha tänaval asuvas korteris lõi 32-aastane mees 29-aastast naist ning tekitas temale valu.

Avaliku korra rasked rikkumised

29. juulil teatati, et Kesklinnas Harju tänaval asuvas klubis lõi 25-aastane mees 29- ja 27-aastast meest ja tekitas neile valu. Politseinikud pidasid mehe kinni.

29. juulil teatati, et Lasnamäel Pallasti tänaval lõi tundmatu mees 45-aastast meest ning tekitas temale valu.

30. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Kopli tänaval lõid tundmatud inimesed 35-aastast meest ning tekitasid temale valu.

30. juulil teatati, et Kesklinnas Vabaduse väljakul lõid 20- ja 19-aastane mees 27-aastast meest ning tekitasid temale valu.

Vargused

28. juulil teatati, et Kesklinnas A. Weizenbergi tänaval varastati rahakott. Esialgne kahju 1000 eurot.

28. juulil teatati, et Nõmmel Nõva tänaval asuvast majast varastati sularaha ja euro müntide kollektsioon. Kahju on selgitamisel.

29. juulil teatati vargusest Lasnamäel Mäe tänaval, kus ehitussoojakust varastati ehitustööriistu. Esialgne kahju 9000 eurot.

30. juulil teatati, et Pirital Purje tänaval varastati seisnud autost isiklikke esemeid. Esialgne kahju koos varguse jalõhkumisega on 2370 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

29. juulil teatati, et Kiiu alevikus Mõisa teel tekkis konflikt kahe mehe vahel. Konflikti käigus sai kergemaid vigastusi 51-aastane mees.

29. juulil teatati, et Maardus Langu tänaval lõi tundmatu mees 36-aastast meest ning tekitas temale valu.

30. juulil teatati, et Maardus Hanerohu teel asuvas majas lõi 39-aastane mees 34-aastast naist ning tekitas naisele valu.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Avaliku korra raske rikkumine

Politseile laekus teade, et 28. juulil löödi Jõgeval Estakaadi tänaval bussijaama juures 21-aastast meest, kes sai viga. Vahejuhtumi üksikasju selgitatakse kriminaalmenetluses.

Tartumaa

Kehaline väärkohtlemine

28. juuli õhtul sai politsei väljakutse Tartus Herne tänaval korterisse, kus 35-aastane mees käitus agressiivselt ja 37-aastane naine tundis tema käitumisest ohtu endale ja kodus viibinud lastele. Juhtunu üksikasju selgitab politsei.

Vargused

29. juulil teatati politseile, et Tartus Ülikooli tänaval varastati lukustamata sõiduautost mobiiltelefon iPhone. Kahju on umbes 650 eurot.

30. juulil avastati, et Tartus Peetri tänaval on sisse murtud korterisse ja esialgsetel andmetel varastatud umbes sada eurot sularaha.

Omavoliline sissetung

Politseile laekus teade, et 28. juulil tungis 26-aastane mees Tartus Kalevi tänaval tuttava naisterahva korterisse ja lõhkus ära sülearvuti. Kahju on selgitamisel.

Juhtumid piiril

29. juulil kella 10.33 ajal avastasid piirivalvurid Lämmijärvel ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületuse suunaga Eestist Venemaale. Juhtumist teavitati Venemaa Föderatsiooni piirivalvet, kes pidas paadiga kontrolljoont ületanud Eesti kodaniku, 71-aastase mehe kinni. Pärast menetlustoiminguid anti piiririkkuja üle Mustvee kordonile. Venemaa piirivalve määras mehele rahalise karistuse 2000 rubla.

29. juuli keskpäeval teatas Venemaa piirivalve, et pidas Värska vallas Sesniki küla lähedal Venemaa territooriumil kinni ebaseaduslikult ajutist kontrolljoont ületanud Eesti kodaniku, 33-aastase mehe. Pärast menetlustoiminguid anti mees üle Saatse kordonile. Venemaa piirivalve määras mehele rikkumise eest rahalise karistuse 2500 rubla.

29. juulil kella 16.30 paiku pidasid piirivalvurid Pihkva järvel kinni paadiga ajutist kontrolljoont ebaseaduslikult ületanud Eesti kodanikud, 67-, 63- ja 62-aastased mehed ning 59- ja 57-aastased naised. Paati juhtinud 62-aastasele mehele määrati rikkumise eest rahaline karistus sada eurot.

29. juuli õhtul peeti Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel kinni Venemaa Föderatsiooni registreerimismärgiga sõiduauto Land Rover Range Rover, mida juhtis Venemaa Föderatsiooni kodanik. Piirivalvurid selgitasid, et sõiduki tehasetähis oli manipuleerimistunnustega. Sõiduk saadeti täiendavasse ekspertiisi.

Nädalavahetusel avastasid piirivalvurid Koidula ja Luhamaa piiripunktides sõidukitelt kokku kaheksa antiradarit, mille omamine ja kasutamine Eestis on keelatud. Juhte teavitati Eestis kehtivast nõudest ning Eestisse siseneda soovinud loobusid seadmest vabatahtlikult.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargused

28. juulil teatati, et Rakveres Turu platsil asuva kaupluse juurest varastati jalgratas Author ning jalgrattakorvis olnud aiatööriistad ja muud esemed. Kahju kokku on 579 eurot.

29. juulil teatati, et Rägavere vallas Mõedaka külas asuvalt kinnistult varastati 1570 liitrit diiselkütust ning plastikust ja metallist kütusemahutid. Kahju kokku on 1935 eurot.

30. juulil teatati, et Rakveres Laada tänaval asuvas kaupluse varastati kuldkett väärtusega 2500 eurot. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 29-aastase mehe.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

29. juulil teatati, et Narvas Kangelaste tänaval asuvas korteris ründas 20-aastast naist tema alkoholijoobes elukaaslane. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 22-aastase mehe.

30. juulil teatati, et Narvas P. Kerese tänaval asuva maja juures tekkinud konflikti tagajärjel tõukas 28-aastane mees 62-aastast meest. Kannatanu kukkus ja sai kehavigastusi.

Vargused

28. juulil teatati, et Kohtla-Järvel Outokumpu tänavale pargitud sõiduautost varastati mutrivõtmete komplekt ja teise auto võtmed. Kahju on 390 eurot.

28. juulil teatati, et Narvas Energia tänaval asuva ühiselamu toast varastati tahvelarvuti Huawei, mobiiltelefon Samsung, rahakott ja muid esmeid. Kahju kokku on 847 eurot.

28. juulil teatati, et Narvas Tallinna maanteel asuvast korterist varastati tahvelarvuti ja ehted. Kahju on 1212 eurot.

28. juulil teatati, et Narvas Rahu tänavale pargitud sõiduautost varastati tööriistad. Klaasi lõhkumise ja vargusega tekitati kahju summas 540 eurot.

29. juulil teatati, et Kohtla-Järvel Männiku tänaval asuvas meelelahutusasutuses varastati mobiiltelefon Samsung, rahakott koos dokumentide ja pangakaartidega ja sularaha. Kahju on 900 eurot.

30. juulil teatati, et Kohtla-Järvel varastati Keskalleele pargitud sõiduautost automakk, tööriistad, MP3-mängija ja muid esemeid. Kahju on 635 eurot.

30. juulil teatati, et Narvas A. Puškini tänaval varastati mobiiltelefon Samsung ja kuldkett. Kahju on 1000 eurot.

Omavoliline sissetung

28. juulil teatati, et Jõhvis tungiti läbi akna sisse Nooruse tänaval asuvasse korterisse. Sissetungija põgenes midagi varastamata.

Juhtumid piiril

28. juulil saabus Narva-1 piiripunkti riigist väljuvale suunale 1994. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et isik viibis Schengeni territooriumil seadusliku aluseta 15 kalendripäeva, neist kõik päevad Eestis. Isikule määrati rahatrahv ja koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks.

29. juulil saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1992. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et isikul puudus kehtiv viisa või elamisluba riiki sisenemiseks. Piiril väljastati sisenemiskeeld.

29. juulil saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1956. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et isik oli oma viisa lubatud piires Schengeni territooriumil juba viibinud. Piiril väljastati sisenemiskeeld.

30. juulil tuvastas Narva kordoni ametnik ebaseadusliku piiriületuse Eesti Vabariigist Venemaale ja tagasi. Tuvastati, et tegemist oli paadiga, mida juhtis 1986. aastal sündinud Eesti elanik. Paadis viibis samuti 1983. aastal sündinud Eesti kodanik. Juhile määrati rahatrahv.

30. juulil saabusid Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1993. aastal, 1979. aastal ja kaks 1963. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanikku, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et isikutel puudusid kehtivad viisad või elamisload riiki sisenemiseks. Piiril väljastati sisenemiskeelud.

30. juulil saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1984. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kellel puudusid piisavad rahalised vahendid ja asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks. Isiku viisa tunnistati kehtetuks. Piiril väljastati sisenemiskeeld ja isik saadeti tagasi Vene Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Vargus

30. juulil teatati politseile, et Türi linnas Tallinna tänaval asuvast kauplusest varastas 41-aastane mees 24 euro eest toiduaineid.

Pärnumaa

Vargus

27. juulil varastati Pärnus Plaadi tänaval asuva firma territooriumilt lukustamata punast värvi meeste jalgratas. Kahju on selgitamisel.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine

27. juulil teatati politseile, et Kohila vallas asuva talu õuel lõi 32-aastane mees oma endist elukaaslast, kes sai viga.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.



Allikas: PPA 31.7.17 teadanne

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.