Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Emajõe festival toob Tartu südalinna ja kesklinna sadamatesse kala-, spordi-, pere- ja pidupäeva (2017-08-02 15:23:21)
 

17.-20. augustil Tartus toimuva Emajõe festivalil jagub tegevusi neljaks päevaks.

Festivali raames puhastatakse koostöös vabatahtlike sukeldujatega jõge ja tuuakse uudistamiseks kaldale ühe laeva vrakk, näidatakse lodja purjelt kino, kuulata saab 12 kontserti ning toimub viis sportlikku mõõduvõtmist, suurem osas neist jõel. Festivali perepäeval leiab aset ka "Emajõe VESTival", mille organiseerivad väiksematele veearmastajatele Piip ja Tuut - klounipaar räägib Karlova sadamas ohutust jõekasutusest ja annab kaks etendust. Kõige tihedama programmiga päeval, 19. augustil sõidutavad soovijaid festivali keskuste vahel kolm jõetrammi, päev kulmineerub alati paljusid pealtvaatajaid köitva jõeparaadiga.

Neljapäeval, 17. augustil toimub festivali avamine ning kalapäev. Kalapäeva keskuses Sisevete Saatkonnas saab osaleda kalapüügi õpitubades ning õngitseda koos Tartu linnapeaga.

Reede, 18. august on spordipäev. Toimub rahvusvaheline rammumeeste võistlus, SUP-laua Eesti meistrivõistluste karikaetapp, seitsme silla ujumismatk, sõudjate sprindivõistlused ning meelelahutuslik demonstratsioonvõistlus SUP-laua sõidus.

Festivali perepäeval, 19. augustil tiirutavad lodjakoja, Sisevete Saatkonna, Dorpati kai ning Karlova sadama vahel jõetrammid Pegasus, Alfa ja lodi Jõmmu. Dorpati ja Sadamateatri vahel toimub esmakordselt Emajõe festivali raames jõe põhja ja kallaste koristamine. Sukeldumiskeskus Maremark Tartu koos vabatahtlike sukeldujatega plaanib tuua jõe põhjast välja vanu rehve, prahti ja ühe laeva vraki. Karlova sadamas tegutseb klounide Piip ja Tuut eestvõttel lasteala, sadamas on kohal on ka vetelpäästekoerad ja Päästeamet.

Pühapäeval, 20. augustil toimub Emajõe ääres Kalevipoja ausamba juures Eesti Vabariigi taasiseseisvumise 26. aastapäeva tähistamine. Esmakordselt toimub Tartus sel päeval ka rahvarõivaste tuulutamine, sest pidulik päev pakub hea võimaluse rahvariided selga panna ja kesklinna parki piknikule tulla.

Emajõe festivali ning rattavõistluse Hawaii Ekspress Gran Fondo Estonia lõpetab ansambli The Tuberkuloited kontsert Sisevete Saatkonnas.

Festivali uuenenud paper art stiilis ja palju meisterdamistööd nõudnud visuaali lõi disainiagentuur Faaz. Uuel tunnusgraafikal on muu hulgas kujutatud üht omapärast ja tänaseks päevaks pea põlist tartlast - Emajõe ääres elutsevat valget albiinoparti. Valge part Effi kolib peagi mõneks ajaks Tartu raekoja platsile, et 17.-20. augustil toimuvast Emajõe peost teada anda ning seda tänu heade mõtete majale teaduskeskusele AHHAA, kus festivali uue maskoti vahtplastist teisik seni elas.

Festivali programm, esinejad ja uudised:

www.emajoefestival.ee/

www.facebook.com/EmajoeFestival

www.instagram.com/emajoefestival

Jõetrammide päevapiletid: www.piletimaailm.com/performances/73550-emajoe-festival-2017?lang=et_EE 

Allikas: Tartu linnvalitsuse 2.8.17 pressiteade

 

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.