Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluminister Tamm kutsub Maapäeval inimesi maaeluarengu teemadel kaasa rääkima (2017-08-04 14:22:07)


Pühapäeval, 6. augustil osaleb maaeluminister Tarmo Tamm Vana-Võidu külas Eesti Külade Maapäeval. Minister võtab osa Eesti Euroopa Liidu eesistumise teemalisest debatist "Maaelu arengu suundumused Euroopas ning kuhu liigub Eesti".

Tarmo Tamme sõnul seisavad maapiirkonnad silmitsi väga erinevate väljakutsetega, alustades majandustegevuse ja inimeste koondumisest linnadesse, muudatustest põllumajanduse rollis ja tööhõive struktuuris ning lõpetades vajadusega leida uusi alternatiivseid teenuste osutamise lahendusi. Nendega tegelemine vajab uusi ideid ja lähenemist.

"Kui tahame, et meie maapiirkond oleks elujõuline, peame noori senisest enam maapiirkonnaga siduma. Ühistegevused, väljundi loomine praktiliste oskuste rakendamiseks, kaasamine kohalikesse otsustusprotsessidesse ja võimalus kogukonda panustada annavad noortele tulevikutunnetuse," rõhutas Tarmo Tamm.

Tamm lisas, et maapiirkonna potentsiaali maksimaalseks kasutamiseks vajame tugevaid kogukondi, kes on valmis võtma vastutuse oma piirkonna arendamise eest, seadma ühiseid eesmärke ja tegema jõupingutusi nende elluviimisel.

Lisaks debatile osaleb maaeluminister Tamm koos peaminister Jüri Ratasega Eesti Külade XII Maapäeva lõputseremoonial, kus võetakse vastu ka Eesti maakogukondade manifest ja kuulutatakse välja XIII Eesti Külade Maapäeva korraldaja.

XII Eesti Külade Maapäev toimub 4. - 6. augustil Viljandimaal Vana-Võidu külas . Maapäeva ehk külade parlamendi eesmärgiks on koondada oma liikmed, maakondade külade esindajad, koostööpartnerid ja võimuorganid ühistesse mõttetalgutesse maaelu arendamise teemal.

Allikas: Maaeluministeeriumi 04.08.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.