Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu ootab nädalavahetusel toidu- ja veinifestivalile (2017-08-10 07:24:07)

Reedel algab Tartu toidu- ja veinifestival, mis kestab tänavu kolm päeva. Festivali avab reedene pop-up väliõhtusöök ja lõpetab pühapäeval toimuv kodukohvikute päev. Laupäeval ootavad festivalisõpru kesklinnas avatud toidu- ja veiniala, kus saab proovida väiketootjate tooteid, degusteerida veine ja külastada pop-up restorane.

Reedel Ülikooli 3 ja Küüni 5 vahel olevas sisehoovis toimuv pop-up õhtusöögil näitavad restorani UmbRoht kokad, kui maitsvaid toite on võimalik valmistada kohalikust toorainest. Pilet õhtusöögile maksab 55 eurot ning neid saab osta restoranist UmbRoht, Vein ja Vine, Crepp ning Tallinna veinibaarist Shvips.

Laupäeval laiub Küüni tänaval ja kesklinna parkides toiduala, mille fookus on Eesti oma toidul ja toorainel, ning Ülikooli 3/ Küüni 5 sisehoovis on avatud veiniala, kus veinisõbrad saavad degusteerida erinevaid veine ja osaleda õpitubades. Maineka žürii toel valitakse välja ka esimene Tartu linna vein.

Laupäeval saab kaasa saab lüüa ka "Tartu maitse 2017" valimisel. Tiitli nimel võistlevad 11 kodumaist suur- ja väiketootjat, kes on festivalialal märgistatud "Tartu maitse 2017" märgisega. Külastajad saavad konkursil osalevaid tooteid degusteerida kl 12.00-13.30 ja seejärel kuni kl 12-14ni hääletada festivali kodulehel www.maitsevtartu.ee

Mitmekesine ja mänguline programm ootab lapsi Kesklinna pargi lastealal, kus lisaks muudele toredatele tegevustele võisteldakse lauakommete tundmises ja tehakse küpsisetorti, mis pärast koos ära süüakse.

Festivali laupäevast programmi juhib restorani Riis peakokk Lauri Tomingas, muusikalist meelelahutust pakuvad erikülalised Peipsimaalt, Zorbas ning HU?.

Pühapäeval, toidu- ja veinifestivali kodukohvikute päeval ootab külastajaid ligi poolsada Tammelinna, Karlova ja Ihaste kodukohvikut. Kohvikute leidmiseks ning nende vahel mugavamaks navigeerimiseks leiab festivali kodulehelt ka kaardi ning Androidi kasutajad saavad alla tõmmata NaviCup äpi, millega saab telefonist vaadata kohvikute asukohti, kaugusi ja lühikirjeldusi.

Sel aastal täiendab toidu- ja veinifestivali ka Kvartali toidutänav "Maitsvaid Ampse", mis pakub huvilistele Eesti toorainel baseeruvaid maitseid maailma eri köökide kontekstis.

Tartu toidu- ja veinifestival toimub kolmandat aastat.

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.