Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluministeerium: loome koos sektoriga võimalused põllumajandus- ja kalandussektori konkurentsivõi (2017-08-11 07:20:16)


Vabariigi valitsus kiitis 10.08.2017. heaks maaeluministri ettepaneku alustada põllumajanduse ja kalanduse ühise arengukava koostamisega, mille eesmärk on luua võimalused põllumajandus- ja kalandussektori arengu ja konkurentsivõime kasvu jaoks. Heakskiidule järgnevalt kutsub Maaeluministeerium üles huvigruppe arengukava koostamisel kaasa lööma.

"Kui praegu on põllumajanduse ja kalanduse teemad jaotatud ära ligi 30 erineva arengukava ja dokumendi vahel, siis loodav ühine valdkonda juhtiv arengudokument aitab teemad üheks tervikuks siduda," ütles maaeluminister Tarmo Tamm.

"Kutsume üles ministeeriume, koostööpartnereid ja huvigruppe arengukava koostamises aktiivselt osalema, et läbi rääkida ja ühiselt kokku leppida põllumajanduse, kalanduse, maaelu ja teiste valdkondade tulevikusuundades ja eesmärkides aastaks 2030," lisas Tamm.

Uus arengukava keskendub (bio)ressursipõhisele vaatele ja väärtusahelate terviklikule käsitlemisele. Arengukava saab olema ka oluliseks Eesti maaelu arengukava ja Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi uue programmperioodi planeerimise sisendiks ja aluseks.

Põllumajanduse ja kalanduse valdkonna arengukava koostamine on osa kogu riigi strateegilise juhtimise korrastamisest, mille tulemusel kaetakse valitsuse tasandil kõik tulemusvaldkonnad strateegiliste arengudokumentidega ning ühtsete planeerimistasanditega, mis on üheks eelduseks üleminekul tegevuspõhisele eelarvestamisele aastaks 2020.

Arengukava koondab üheks tervikuks järgmised valdkonnad: taime- ja loomatervis, toiduohutus, põllumajandus, toiduainesektor, maaelu, kalandus ja vesiviljelus.

Töörühmade arutelusid planeeritakse 2018. aasta kevadesse. Arengukava plaanitakse kooskõlastamisele saata 2018. aasta oktoobris.

Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.