Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Sloveenias toimub Hiina ja Kesk- ja Ida-Euroopa riikide põllumajandussaaduste kaubandusalane foorum (2017-08-24 18:04:46)

 

Maaeluminister Tarmo Tamm osaleb 24. ja 25. augustil Sloveenias 12. Hiina ning Kesk- ja Ida-Euroopa riikide põllumajanduskaubanduse ja majanduskoostöö foorumil.

 

Kohtumise raames jagavad osalevate riikide põllumajandusministrid vaateid rahvusvahelise kaubanduse teemadel ning arutlevad põllumajanduslike toiduahelate rolli üle kohalikul ja üleilmsel tasandil. Siinkohal osutub peamiseks küsimuseks, kuidas siduda need kaks lähenemist parandamaks efektiivsust ja sidemeid väärtusahelates. Samuti kuidas tagada arengutest tulenev kasutegur põllumeestele. Foorumi sündmused on ühtlasi "16+1" põllumajanduskoostöö oluliseks osaks ja tulemuseks.

 

Lisaks kohtub minister Tamm visiidil kahepoolselt Hiina põllumajandusminister Han Changfuga, et veelgi süvendada kahe riigi kahepoolseid suhteid ning jätkata head partnerlust. Varasem koostöö toiduainete kaubanduse, toiduohutuse ja põllumajandusteaduse valdkonnas on olnud edukas, kuna toidu tarbimisega seotud ohutuse ja kvaliteedi kõrged nõudmised ühendavad nii Eesti kui Hiina tarbijaid.

 

Ministrit saadavad visiidil Maaeluministeeriumi kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsler Olavi Petron ning välissuhete osakonna peaspetsialist Leo Tõnetalo.

 

TAUST:

 

Hiina Rahvavabariigi ja Kesk- ning Ida-Euroopa riikide vahelise poliitilise ja majandusliku koostöö arendamine on üks 16+1 initsiatiivi peamisi eesmärke. See kehtib ka põllumajandussektori puhul, kus fookuses on põllumajanduslike toiduainete kaubanduse edasine arendamine ning mahtude kasvatamine, koostöö suurendamine teadus- ja arendustegevuse vallas ja põllumajandus ning toidutöötlemise sektorite jätkusuutlikuks arenduseks vajalike heade tavade vahendamine.

 

Allikas: Maaeluministeeriumi 24.8.17 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.