Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Täna loodi Sihtasutus Eesti Maaelumuuseumid (2017-08-28 17:33:16)


Täna allkirjastas maaeluminister Tarmo Tamm Sihtasutuse Eesti Maaelumuuseumid asutamisdokumendid, millega liidetakse Carl Robert Jakobsoni Talumuuseum, Eesti Põllumajandusmuuseum ja Tori hobusekasvanduse kompleks ühise sihtasutuse alla.

"Tänane sihtasutuse asutamine on Eesti põllumajandusajaloo ja kultuuripärandi seisukohast märgilise tähendusega," ütles maaeluminister Tarmo Tamm. "Tekib uus organisatsioon, mis ühendab samas kultuuriruumis tegutsevad üksused üheks tervikuks."

"Asutuste liitmisega suurendatakse nende majanduslikku võimekust ja luuakse paindlikkust tegevuste planeerimisel," lisas Tamm. "Ühtlasi aitab loodav sihtasutus säilitada Tori hobumajanduse pikaajalist traditsiooni ning hoogustab hobumajandussektori arengut."

Sihtasutuse asutamisega viiakse ühtse juhtimise alla Eesti Põllumajandusmuuseum, Carl Robert Jakobsoni Talumuuseum ja Tori Hobusekasvanduse kompleks, muutmata asutuste füüsilist paiknemist. Asutatav sihtasutus võtab üle eespool mainitud Maaeluministeeriumi hallatavate riigiasutuste ülesanded, milleks on Eesti põllumajanduse ajalooga seotud materjali kogumine, säilitamine, uurimine ning vahendamine hariduslikel, teaduslikel ja elamuslikel eesmärkidel.

Sihtasutusele antakse üle ka Eesti Põllumajandusmuuseumi ja Carl Robert Jakobsoni Talumuuseumi valduses olev riigivara, mis asub Tartu ja Pärnu maakondades. Tori Hobusekasvanduse kompleksi liitmine sihtasutusega Eesti Maaelumuuseumid tagab kulude kokkuhoiu ja jätkusuutliku arengu. 10. mail toimunud Vabariigi Valitsuse istungil otsustati eraldada omandireformi reservfondist 1 905 000 eurot Tori hobumajanduskeskuse taastamiseks ja väljaarendamiseks.

Vabariigi Valitsuse tegevusprogrammi 2015-2018 üheks prioriteediks on riigivalitsemise reformi läbiviimine. Rahandusministeeriumi juhtimisel viidi läbi valitsussektori asutuste analüüs ning töötati välja ettepanekud ümberkorraldusteks. Eespool nimetatud analüüsi üheks fookusvaldkonnaks on muuseumide võrgu ümberkorraldamine, mis hõlmab ka Maaeluministeeriumi valitsemisalas olevaid muuseume. Samuti lähtutakse 12. veebruari 2014. a kinnitatud Riigikogu kultuuripoliitika põhialuste dokumendist "Kultuuripoliitika põhialused aastani 2020", mis annab suunised Eesti kultuurivaldkonna arendamiseks aastatel 2014-2020.

Allikas: Maaeluministeeriumi 28.08.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.