Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Algas Eesti toidu kuu: tasuta piimabuss viib tartlased Ülenurme sügisnäitusele (2017-09-02 14:34:52)


Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda kutsub täna kõiki piimasõpru Ülenurmele Eesti Põllumajandusmuuseumis toimuvale sügisnäitusele, kus avatakse taas koja piimatelk "Piim - päeva pärl!" ning saab näha uhkeid ja tiitlitega pärjatud piimalehmi. Tartust Ülenurmele ning tagasi sõidutab laadalisi tasuta piimabuss.

"September on maaeluministeeriumi eestvedamisel kuulutatud Eesti toidu kuuks, mille raames toimub arvukalt sündmusi üle Eesti. Põllumajanduskoda tõstab toidukuu alguses fookusesse piima, mida on õigustatult nimetatud ka Eestimaa valgeks kullaks," ütles põllumajanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus.

Sõrmuse sõnul on piim üks väärtuslikumaid toiduaineid, mida toodavad meie oma Eesti põllumehed ning aitavad mitmekesise tootevalikuna tarbijate toidulauale viia kodumaised piimatööstused. Ta viitab piimateadlase Tiiu-Maie Lahe hinnangule, mille kohaselt on lehmapiim kasvavale organismile hädavajalik ja praktiliselt asendamatu toiduaine, mistõttu ei tohiks ükski inimene enda ega oma pere toidusedelist piimatooteid ilma arsti ettekirjutuseta välja arvata.

Täna kell 10-19 toimub Tartumaal Ülenurmel Eesti Põllumajandusmuuseumis Tartu Sügisnäitus ja Tõuloom 2017. Piimabaaris ootavad laadalisi, eelkõige aga lapsi ja noori mängu- ja joonistamisnurk, tutvustatakse piimatoitude retsepte sisaldavaid trükiseid ja maitsmiseks pakutakse erinevaid piimatooteid. Piimandusmuuseumi spetsialistid valmistavad vanaaegse ehtsa võimasinaga rõõsakoorevõid ning maitsestavad seda mõnusate kodumaiste maitseürtidega. Maitsta saab ka võiteost järele jäävat rõõsakoorepetti.

TASUTA EPKK piimabuss väljub:
Vanemuise alumisest parklast Ülenurmele 9:30, 10:30, 11:30, 12:30, 14:30, 16:00, 17:00
Ülenurme Konsumi parklast Tartusse kell 15:00, 16:30, 17:30, 18:30, 19:15.

Näitusel "Tõuloom" saab aga näha meie parimaid tõuloomi, lisaks kaunimatele piimalehmadele ja maakarja veistele ka lambaid, kodulinde, karusloomi ja hobuseid. Sel päeval toimub ka suur sügisandide ja käsitöölaat ning avatud on kõik Eesti Põllumajandusmuuseumi uued ja vanemad näitused ning toimuvad mitmesugused töötoad väikestele ja suurtele.

Allikas: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja 02.09.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.