Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Sulev Savisaare haruldaste sibullillede ja pojengide postimüügi kataloog (2017-09-07 15:24:43)

 

Veel on võimalik posti teel tellida haruldasi sibullilli ja pojenge, mida poodidest ega puukoolidest osta ei saa. Tellimiskataloog asub aadressil https://sibullilled.ee/kataloog/et/

Olen sibullilledest kirjutanud 2 raamatut. Minu aias kasvab 2000 haruldast püsilille, põhiliselt sibullilled. Julgen väita, et juba palju aastaid on mul Baltimaade ja Põhjamaade suurim haruldaste sibullillede avamaakollektsioon. Naaberriikides on mitu minu harulduste kogust märksa suuremat sibullillede kollektsiooni (2 Lätis ja 1 Rootsis), kuid kõigis neis kasvatatakse enamikku sibullilledest kas kile või klaasi all katmikalal. Seetõttu pole neil aimugi, kuidas nad avamaal käituvad ja vastu peavad. Minul on selles osas suured aastakümnete pikkused kogemused, sest olen haruldasi sibullilli läbi kasvatanud tuhandete kaupa, kandnud suuri kahjusid (ligi pooled taimed pole meie niiskesse kliimasse sobinud ning on hukkunud) ning erinevalt välismaast tean, mis meile avamaale sobib ja mis mitte.


Reeglina ei kasvata ma sibullilli, mida keegi teine Eestis müügiks pakub. Seetõttu ei kasvata ma tulpe, nartsisse, hüatsinte, liiliaid ega külmaõrnu sibullilli (jorjenid, gladioolid jm.), ehkki haruldasi looduslikke liike mõningatest nendest on mul olemas.

Müügiks pakun taimi, mis on ajaproovi juba läbi teinud ning kasvanud Eestis avamaal aastaid ilma talvekatet vajamata.


Põhiosa oma pojengikollektsioonist olen üle andnud Tallinna Botaanikaaiale ja Tartu Ülikooli botaanikaaiale, kus teil on neid mugavam imetlemas käia kui minu Elva lähedal asuvas eraaias. Endale olen alles jätnud vaid mulle kõige südamelähedasemad sordid, mida pakun ka teile. Pojengide kohta saate lisaks lugeda minu pojengiraamatust.

 

Kuna minu aed pole kummist, siis ühest otsast annan taimi ära, neid Eestis levitades, et teha ruumi uutele tulijatele, kes omakorda vajavad katsetamist. Taimede äramahutamisega 700 ruutmeetrisesse lilleaeda on tõsiseid raskusi.

 

Sel aastal pakutavatest taimedest ei pruugi suur osa enam kunagi uuesti müüki tulla. Müügiks pakutava sortimendi kiires muutuses võite veenduda ka kataloogis olevat arhiivi sirvides.

 

Nii et soovitan kasutada ainukordset juhust ja teid huvitavaid haruldasi taimi tellida, et näha neid edaspidi juba oma aias õitsemas. Posti teel tellimine on mugav. Ja sügis ongi sibullillede istutamise aeg.

 

Lugupidamisega Sulev Savisaar

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.