Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2017-09-11 20:05:12)

 

Politsei- ja Piirivalveametis registreeriti möödunud nädalavahetusel 136 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 15 avaliku korra rasket rikkumist, 44 varavastast kuritegu, sealhulgas 35 vargust (kaks eluruumist ja kolm sõidukitest). Registreeriti 16 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 22 inimest. Tabati 41 alkoholijoobes ja kaks narkojoobes sõidukijuhti. Väärtegusid registreeriti 405.

Piirilt väljastati 14 sisenemiskeeldu, registreeriti neli Schengeni viisaeeskirja rikkumist, kolm riigipiiri ebaseaduslikku ületamist ning kolm piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumist.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

8. septembril teatati, et Mustamäel Sõpruse puiesteel asuvas korteris lõi 76-aastane mees 40- ja 69-aastast naist ning tekitas neile kergemaid vigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

8. septembril teatati, et Põhja-Tallinnas Kopli tänaval asuvas korteris lõi 56-aastane mees 66-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

8. septembril teatati, et Kesklinnas Roosikrantsi tänaval lõi tundmatu mees 26-aastast naist.

8. septembril teatati, et Kesklinnas Luha tänaval asuvas korteris lõi 37-aastane mees 45-aastast meest. Politseinikud pidasid 37-aastase mehe kinni.

9. septembril teatati, et Lasnamäel Punasel tänaval asuvas korteris lõi 29-aastane mees 30-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

9. septembril teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval asuvas kortermajas lõi naabrimees 57-aastast naist ning tekitas temale kergemaid vigastusi.

10. septembril teatati, et Haaberstis Astangu tänaval asuvas korteris lõi 41-aastane mees 46-aastast naist ning tekitas temale kergemaid vigastusi.

Avaliku korra rasked rikkumised

9. septembril teatati, et Lasnamäel Pae tänaval lõi 35-aastane mees 40-aastast meest ning tekitas temale valu.

9. septembril teatati, et Kesklinnas Lootsi tänaval lõi 43-aastane mees terava esemega 36-aastast meest.

9. septembril teatati, et Kesklinnas Viru tänaval lõi tundmatu mees 21-aastast meest.

9. septembril teatati, et Kesklinnas Liivalaia tänaval lõi 31-aastane mees 21-aastast meest ning tekitas temale valu. Politseinikud pidasid 31-aastase mehe kinni.

9. septembril teatati, et Nõmmel Üliõpilase teel asuvas restoranis lõi 37-aastane mees 30-aastast meest. Politseinikud pidasid 37-aastase mehe kinni.

10. septembril teatati, et Põhja-Tallinnas Kopli tänaval lõid tundmatud mehed 44-aastast meest ning tekitasid temale valu.

10. septembril teatati, et Kesklinnas Müürivahe tänaval lõi 22-aastane mees 25- ja 22-aastast meest. Politseinikud pidasid lööja kinni.

10. septembril teatati, et Lasnamäel Vikerlase tänaval lõid tundmatud mehed 44-aastast meest ning tekitasid temale valu.

Vargus

9. septembril varastati Lasnamäel Võru tänaval asuvast korterist sularaha. Kahju on väljaselgitamisel.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

8. septembril teatati, et Jõelähtme vallas Jägala külas toimus konflikt 50-aastase mehe ja 42-aastase naise vahel. Mõlemad said kergemaid vigastusi.

10. septembril teatati, et Anija vallas Kehra linnas lõi 26-aastane mees 58-aastast naist ning tekitas temale kergemaid vigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Avaliku korra rasked rikkumised

8. septembril teatati, et Rae vallas Jüri alevikus toimus kahe mehe vahel konflikt, kus 39-aastane mees lõi 20-aastast meest.

9. septembril teatati, et Maardu linnas Keemikute tänaval lõi tundmatu mees 47-aastast meest ja 46-aastast naist. Mõlemad said kergemaid vigastusi.

10. septembril teatati, et Keila vallas Laulasmaa külas lõi 21-aastane mees 20-aastast naist ja 27-aastast meest.

10. septembril teatati, et Jõelähtme vallas Jägala külas toimus naabrite vahel konflikt, kus kannatada sai 76-aastane naine.

Juhtumid piiril

10. septembril saabus Istanbulist Tallinna Lennujaama Gruusia kodanik, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele koostati sisenemiskeeld ning ta viibib Tallinna Lennujaama mitte-Schengeni alal kuni tagasilennuni.

10. septembril saabus Kiievist Tallinna Lennujaama Ukraina kodanik, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele koostati sisenemiskeeld ning ta viibib Tallinna Lennujaama mitte-Schengeni alal kuni tagasilennuni.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

10. septembri varahommikul sai politsei väljakutse Tartus Ülikooli tänaval asuvasse meelelahutusasutusse, kus omavahel olid tuttavad rüselema läinud. Kähmluses sai kannatada 29-aastane naine. Kolm seltskonnas viibinud joobes isikut toimetas politsei aga kainenema.

10. septembri öösel puhkes Tartus Ülikooli tänaval asuva meelelahutusasutuse juures kahe alkoholi tarvitanud külastaja vahel tüli, mis päädis kähmlusega. Politsei lahutas tülitsejad ning toimetas mehed vanuses 37- ja 25-eluaastat arestikambrisse kainenema. Juhtunu üksikasju selgitatakse edasises uurimises.

9. septembril kella 17 ajal puhkes Tartus Turu tänaval tüli kolme noormehe vahel. Sõnavahetuse käigus löödi 16-aastast noormeest. Politsei võttis sündmuskohal kõigilt noorukitelt ütlused, misjärel viisid korrakaitsjad 16-aastase noormehe koju ja andisid ta üle vanemale.

9. septembri öösel löödi Tartus Aleksandri tänaval 25-aastast alkoholi tarvitanud meest. Meedikud andsid kannatanule esmaabi kohapeal ning peale seda läks mees koju. Juhtunu üksikasju selgitab politsei edasises uurimises.

Valgamaa

Vargus

8. septembril hommikul pöördus politseijaoskonda 81-aastane naine, kes teatas, et Valgas Jaama tänaval asuvas kaupluses varastati tema kandekotist rahakott koos dokumentide ja sularahaga. Sama päeva pealelõunal andsid kaupluse töötajad politseile teada, et leidsid proua rahakoti koos dokumentidega, sularaha selles leidmise hetkeks enam ei olnud. Vargusega tekitatud kahju on ligemale 400 eurot. Juhtunu üksikasju selgitab politsei edasises uurimises.

Juhtumid piiril

9. septembri varahommikul tõkestati Luhamaa piiripunktis riiki sisenemine 54-aastasel Ukraina kodanikul, kelle põhjendused reisi eesmärgi ja Eestis viibimise kohta ei olnud usaldusväärsed. Isik lahkus tagasi Venemaa Föderatsiooni.

9. septembri pealelõunal tõkestati Koidula piiripunktis Eestisse sisenemine kahel keskealisel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kelle põhjendused reisi eesmärgi ja Eestis viibimise kohta ei olnud usaldusväärsed. Isikud lahkusid tagasi Venemaa Föderatsiooni.

10. septembril kella 15 paiku saabus Koidula maanteepiiripunkti Eesti numbrimärgiga Scania veok, mille kontrollimisel avastasid piirivalvurid, et autorongil esineb mitmeid ohtlikke vigu nagu mõranenud piduriketas, mootoriõli leke ja vigane kütusepaak. Peale kontrollkaardi vormistamist lubati raskeveokil siseneda Eestisse ning see suunati erakorralisele ülevaatusele.

10. septembri keskpäeval märkasid Varnja piirivalvurid järvel enam kui kilomeetri kaugusel kaldast liikumas üht alust, mis ei olnud järvele väljumist registreerinud. Piirivalve mootorpaadi toimkond suundus piiriveekogule asjaolusid selgitama. Purjeka juhile anti korraldus saabuda kordonisse, kus talle määrati kiirmenetluse otsusega riigipiiriseaduse rikkumise eest rahatrahv.

10. septembri pealelõunal tõkestati Luhamaa maanteepiiripunktis riiki sisenemine Venemaa numbrimärgiga Volvo veokil, millel avastati mitmeid ohtlikke vigu. Raskeveoki täiendavas tehnoseisundi kontrollis avastati, et lisaks tuuleklaasi mõradele on ka veoki haagise rehvid ülemäära kulunud, mistõttu oleks edasiliikumine liialt ohtlik. Raskeveok koos juhiga suundus tagasi Venemaa Föderatsiooni.

 

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaal olulisi teateid ei registreeritud.

Ida-Virumaa

Vägivald võimuesindaja vastu

8. septembril lõi 56-aastane mees Narvas Turu tänaval ametikohustusi täitvat patrullpolitseinikku, 54-aastast naist. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni. Patrullpolitseinik jätkas oma tööd.

Avaliku korra raske rikkumine

8. septembril tungisid kaks tundmatut meest Kohtla-Järvel Ilmajaama tänaval kallale 24-aastasele mehele.

Kehalised väärkohtlemised

9. septembril lõi 48-aastane mees Narvas Vestervalli tänaval oma elukaaslast, 56-aastast naist. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Ööl vastu 9. septembrit tungis 16-aastane noormees Narvas Kreenholmi tänaval kallale 39-aastasele mehele. Politsei pidas nooruki kahtlustatavana kinni.

Asja rikkumine ja hävitamine

10. septembril teatati, et Narvas Tähe tänaval asuva eramaja hoovis põleb sõiduauto Mercedes-Benz. Kahju on 8000 eurot. Juhtumi kõik täpsemad asjaolud selgitatakse välja kriminaalmenetluse käigus.

Vargused

8. septembril teatati, et Sillamäel Kesk tänaval varastati kortermaja trepikojast jalgratas Neurer. Kahju on 291 eurot.

9. septembril varastati Kohtla-Järvel Maleva tänaval asuva kaupluse juurest jalgratas TRECK. Kahju on 500 eurot.

9. septembril teatati politseile, et Jõhvi vallas Kose külas varastati seal parkinud sõidukist 500 liitrit diiselkütust. Kahju on selgitamisel.

10. septembril teatati, et Narvas Vaksali tänaval murti sisse garaažiboksi ja varastati mootorsaag ja lukksepa tööriistad. Kahju on 460 eurot.

Juhtumid piiril

8. septembril saabus Narva-1 piiripunkti riigist väljuvale suunale 1980. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik. Isiku kontrollimisel selgus, et ta on Schengeni riikide territooriumil seadusliku aluseta viibinud neli kalendripäeva, neist ühe päeva Eesti Vabariigis. Isikule määrati rahatrahv ja talle koostati ettekirjutus Eesti Vabariigist lahkumiseks.

9. septembril saabusid Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1980. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik ja 1982. aastal sündinud Türkmenistani kodanik. Isikutel puudusid vajalikud dokumendid, mis õigustaksid riiki sisenemist, samuti olid Vene Föderatsiooni kodaniku ütlused reisi eesmärgi kohta ebaselged. Isikutele väljastati sisenemiskeelud ja nad suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

10. septembril saabus Narva-1 piiripunkti 1974. aastal sündinud Tadžikistani Vabariigi kodanik. Isiku kontrollimisel selgus, et ta on Schengeni riikide territooriumil seadusliku aluseta viibinud kaks kalendripäeva, mõlemad päevad Eesti Vabariigis. Isikule määrati rahatrahv ja koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks. Isik suunati Vene Föderatsiooni.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Vargus

8. septembril sai politsei teate, et Jändja külas on ukse lõhkumise teel sisse murtud talumajja, kust on varastatud akutrell Makita, elektriline nurklihvija ja muid esemeid. Vargusega tekitati varalist kahju 300 eurot.

Kehaline väärkohtlemine

11. septembril tungisid Türil Ravi tänaval 22-aastane ja 21-aastane mees kallale 35-aastasele mehele, kes sai viga.

Pärnumaa

Vargused

8. septembril sai politsei teate, et Tohera külas on ukse lõhkumise teel sisse tungitud ettevõtte tootmishoonesse, kust on varastatud nurklihvija Metabo, mootorsaag Husqvarna ja muid esemeid. Vargusega tekitati varalist kahju 1110 eurot.

10. septembril Pärnus Riia maanteel asuvas toidukaupluses üritas 45-aasane mees varastada 10 euro väärtuses alkohoolseid jooke, kuid peeti kaupluse töötajate poolt kinni.

Avaliku korra raske rikkumine

9. septembril tungis Pärnus Rüütli tänaval asuvas meelelahutusasutuses seni tuvastamata isik kallale 62-aastasele mehele, kes sai viga.

Raplamaa

Vargused

9. septembril varastas seni tuvastamata isik Raplas Kauba tänaval asuvast meelelahutusasutusest kaks nahkjopet ja mobiiltelefoni Samsung Galaxy. Vargusega tekitati kahju 350 eurot.

10. septembril varastati Aespa alevikus Suvila teel lukustamata Fiat sõidukist mobiiltelefon, rahakott ja muid esemeid. Vargusega tekitati varalist kahju 2000 eurot.

Avaliku korra raske rikkumine

9. septembril tungis Järvakandi alevis Tallinna maanteel asuva meelelahutuse juures 27-aastane mees kallale talle tuttavale 22-aastasele naisele, kes sai viga.

Kehaline väärkohtlemine

10. septembril lõi Järvakandi alevis Tallinna maanteel seni tuvastamata isik 18-aastast meest, kes sai viga.

Tapmine

9. septembril sai politsei teate, et Raela külas ühise alkoholitarbimise käigus tekkinud peretüli ajal lõi 47-aastane mees 51-aastast naist noaga, mille tagajärjel naine suri. Mees on võetud vahi alla.

 

Allikas: PPA 11.9.17 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.