Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tähtvere Õunaõuepäev 2017 (2017-09-13 01:16:41)

 

Pühapäeval, 17. septembril toimub Tartus Tähtvere linnajaos taas asumiseltsi poolt korraldatud kogukondlik festival Õunaõuepäev. 

 

See on kireva kavaga kogukonnapäev, kus tegevusi jagub tervele perele. Lastele on päev täis põnevaid mänge ja avastamisi, toimuvad kontserdid ja kunstioksjon, avatud on kodukohvikud, taluturg ja täika. Juba teist aastat järjest kogutakse aiasaadusi Tallinna loomaaia elevantidele. 

 

Tähtvere Seltsi juhatuse liikme Kadi Riive sõnul on Tähtvere Selts oma esimese tegutsemisaasta jooksul jõudsalt kasvanud ning seekord saab Õunaõuepäevgi teoks koostöös paljude heade partneritega. "Oleme väga õnnelikud, et üha uued Tähtvere elanikud ja siin tegutsevad organisatsioonid on seltsiga liitunud ja meid toetavad. Eraldi tahaksime tänada Tartu linna suure toetuse ja abi eest," ütleb Riive.

 

Õunaõuepäeval on pea kahekümnes Tähtvere Õunaõues avatud eripalgelised kodukohvikud. Tartu Ingeri Majas (Veski 35) on avatud taluturg, kus on võimalik soetada mahetooteid talvekartulist marjamaiustusteni. Laval esinevad "Laulupesa" laululapsed ning Tähtvere Päeva- ja Tantsukeskuse tantsijad. Õhtul on kõik oodatud Silver Sepa tasuta kontserdile. 

 

Lastealal lustib lastega Lotte, üles astub Hull Teadlane ning Mänguasjamuuseumist tuleb külla Marge Pärnits koos rännukaisukaru Nässuga. Ornitoloogiakeskuse juhendamisel saab valmistada pesakaste ning Linnaraamatukogu toob kohale lauamängud ja teeb kohapeal ka raamatute rohevahetust. 

 

Lisaks toimub palju vahvaid tegevusi üle terve Tähtvere: Veski tänava "Minikoolis" on külas Teatribuss, Tammsaare tänava lapsed on oodatud hommikusele perepiknikule, Avatud Naistekeskuses annavad heategevusliku kontserdi "Naised köögis", Taara puiestee alguses tutvustatakse sinna kavandatavat arhitekt Arnold Matteuse mälestusparki ning samas on vaatamiseks väljas Linnamuuseumi koostatud näitus arhitekt Matteuse pärandist. Hurda tänaval saab külastada teoloog ja filosoof Uku Masingu Tähtvere kodu ning vaadata skulptor Anton Starkopfi koduhoovi. Huvilistel on võimalik külastada ka Kreutzwaldi tänaval asuvat kuulsat Tammekanni villat, mis on maailmakuulsa Soome arhitekti Alvar Aalto poolt loodud arhitektuuripärl. 

 

Saksa Kultuuri Instituut avab oma uksed ning tutvustab keeleõppevõimalusi. Kolgata kogudus avab taas mahuka programmiga Teemajaka välikohviku. Tartu Rahvusvaheline Maja avab aga oma kohviku Veski 15 õunaõues, kus saab põnevaid maitseelamusi maailmast. 

 

Täpsem info ning Õunaõuepäevade kava asub Tähtvere Seltsi kodulehel tähtvereselts.ee. 

 

Tähtvere Selts MTÜ loodi kodanikualgatusena 2016. aastal eesmärgiga edendada, hoida ja arendada Tähtvere linnaosa ning elavdada ja toetada kohalikku seltsielu. Õunaõuepäevad 2017 toetajaid on Tartu linn, Kultuurkapital, A. Le Coq, AS Mileedi, Tartu Mill AS, Liivimaa Pagar, Põltsamaa Felix ning Lemeks Tartu AS. 

 

Lisainfo:

Kadi Riive 

Tähtvere Seltsi juhatuse liige

e-post: tahtvereselts@gmail.com 

 

Lingid:

Kodukohvikute kaart 

 

https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?ll=58.38355934900182%2C26.69695354498026&z=15&mid=1MhQN3KK4XVYF8mraBBM-739B_PE 

 

 

Allikas: Tähtvere Selts MTÜ 12.9.17 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.