Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Asekantsler Meelis Münt: tuumaohutusse peavad panustama kõik maailma riigid (2017-09-19 14:22:53)

Sel nädalal toimub Austrias Viinis Rahvusvahelise Aatomienergia Agentuuri (IAEA) peakonverents, kus Euroopa Liidu nimel kõne pidanud Keskkonnaministeeriumi asekantsler Meelis Münt sõnas, et tuumarelvade leviku tõkestamisse peaksid panustama kõik riigid.

Münt ütles oma kõnes, et Euroopa Liit peab tuumaohutuse tagamist väga oluliseks ning üks osa sellest on tuumarelvade leviku tõkestamine ja desarmeerimine. "Tuumarelvade leviku tõkestamisega on vaja jätkuvalt tegelda, seda näitavad ka Põhja-Korea hiljutised tuumakatsetused, mis ohustavad meie kõigi julgeolekut," sõnas Münt.

Rahvusvahelise Aatomienergia Agentuuri peakonverentsil arutletakse eelkõige selle üle, kuidas ühiselt töötada tuumatehnoloogiate rahumeelse kasutamise nimel, arendada tuumaohutust ja-julgeolekut, tuumaohutuse kaitsemeetmeid ning tehnilist koostööd.

Eesti delegatsioon kohtub konverentsi raames muuhulgas Jaapani ja USA esindajatega, samuti Euroopa Komisjoni energeetikavaldkonna peadirektori asetäitja Gerassimos Thomasega.

Eesti on Rahvusvahelise Aatomienergia Agentuuri liige alates 1992. aastast. Rahvusvaheline Aatomienergia Agentuur loodi 1957. aastal ning tänaseks on sellega liitunud 168 riiki.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 19.09.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.