Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kiisler: astume esimese sammu Hiinaga veealaseks koostööks (2017-09-21 10:55:15)

Täna toimub Soomes Turu linnas kõrgetasemeline veeteemaline kohtumine, mille eesmärk on edendada Euroopa Liidu ja Hiina veealast koostööd. Keskkonnaminister Siim Kiisler tutvustas konverentsil Eesti häid kogemusi ja saavutusi vee valdkonnas.

"Veealane koostöö Hiinaga on alles algusjärgus, aga kindlasti võiks Eesti ja Eesti ettevõtted sellest koostööst rohkem kasu saada. Oleme Eestis viimased 20 aastat teinud projekte ja investeeringuid, et kvaliteetne joogivesi oleks inimestele kättesaadav ja reovett käideldaks keskkonnasõbralikult. Selle töö käigus oleme omandanud kogemusi ja teadmisi, mida saaksime ka hiinlastele edasi anda. Lisaks on üheks Eesti tugevuseks infotehnoloogia, seda ka keskkonna infosüsteemide arendamise vallas, ning ka neid oskusi saaksime Hiinaga jagada," ütles keskkonnaminister Siim Kiisler.

Hiina ja Euroopa veealane platvorm (CEWP) loodi Taani eestvedamisel juba 2012. aastal, kuid senine tegevus on olnud pigem tagasihoidlik. Tänavune konverents ongi ennekõike selleks, et programmile taas uut hingamist anda. Kohtumise käigus on kavas allkirjastada Turu deklaratsioon, et veelkord rõhutada EL ja Hiina veealase koostöö olulisust.

Hiina ja Euroopa veealase platvormi (CEWP) eesmärk on poliitilise dialoogi edendamine veealaste uuenduste osas, integreeritud veemajanduse põhimõtete propageerimine, veealase innovatsiooni ja jätkusuutlikkuse soodustamine, ühiste teadusuuringute läbiviimine, ettevõtete vahelise koostöö edendamine (sh. veesektor) jms.

Tänavune Turu konverents koosneb mitmest osast: kõrgetasemeline poliitikadialoogi konverents, kõrgetasemeline ettevõtetele suunatud konverents, uuringute ja innovatsiooni teemasessioonid ja Soome ettevõtete külastused.

Keskkonnaminister Siim Kiisler avab konverentsi koos Euroopa Komisjoni keskkonna, merenduse ja kalandusvoliniku Karmenu Vellaga, Soome keskkonnaministri Timmo Tiilikaineniga ja Hiina veeressursside ministri Chen Lei-ga. Kohtumisel osalevad lisaks ka mitmete Euroopa Liidu liikmesriikide keskkonnaministrid ning Maailmapanga ja OECD esindajad.

Lisaks kohtub keskkonnaminister Kiisler päeva jooksul ka Soome, keskkonnaministri Taani keskkonnaministeeriumi kantsleri ja Hiina veeressursside ministriga. Kavas on ka kohtumine keskkonnaorganisatsiooni Global Green Growth Insitute esindajatega.

Fotosid ürituselt leiab siit (galerii täieneb päeva jooksul): https://flic.kr/s/aHsm3bKEFC

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 21.09.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.