Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluministeeriumi 39. nädala eelinfo (2017-09-25 05:43:15)

Esmaspäev, 25. september

· Kell 11 avab maaeluminister Tarmo Tamm Jõgevamaa Gümnaasiumis Eesti toidu kuu raames toimuva kalanädala. Kalanädalal osalevad Jõgevamaa, Tarvastu, Põlva, Võru ja Kuressaare gümnaasiumid. Täpsem info: http://eestitoit.ee/et/content/kalanadal-koolides.

· Eesti toidu kuu raames üle-Eesti toimuvate ürituste programm: http://eestitoit.ee/et/kategooriad/eesti-toidu-kuu-2017.

· Taimetervise osakonna juhataja Sigmar Suu osaleb maaelukomisjonis toimuval mesindusteemalisel arutelul, kuhu on kutsutud mesinike, põllumeeste ja teadlaste esindajad. Kõne all on mesinduse hetkeolukord, olukorra parandamise meetmed ja taimekaitsetööde teavitustegevuse arendamine.

· kell 14.30 kohtuvad toiduohutuse ning teaduse ja arenduse asekantsler Toomas Kevvai, toiduohutuse osakonnajuhataja Martin Minjajev, eurokoordinatsiooni osakonnajuhataja Madis Pärtel, Veterinaar- ja Toiduameti (VTA), Tarbijakaitseameti ning Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi esindajatega arutamaks edasisi samme toidu topeltstandardite küsimuses.

Teisipäev, 26. september

· Maaeluminister Tarmo Tamm ja toiduohutuse ning teaduse ja arenduse asekantsler Toomas Kevvai osalevad 26.‒28. septembrini Brüsselis toimuval fiproniiliga saastunud munade teemalisel kohtumisel, kus arutatakse fiproniili juhtumi lahendamise edasisi tegevusi ning milliseid strateegilisi ja süstemaatilisi tegevusi on vaja selliste pettuste käsitlemise parandamiseks.

· 26.‒27. septembrini toimub Tallinnas Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise raames Euroopa Toiduohutusameti (EFSA) kommunikatsiooniekspertide koostöövõrgustiku kohtumine. Eesti toiduohutuse süsteemi tutvustava sõnavõtuga esineb Maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonna juhataja Martin Minjajev. Võrgustikus vahetavad EFSA ja liikmesriikide eksperdid kogemusi toiduahela riskidest teavitamisel. Kohtumisel koordineeritakse ka riski- ja kriisikommunikatsiooni tegevusi, et tarbijale antavad soovitused, eriti piiriüleste haiguspuhangute korral oleksid järjepidevad ja üheselt mõistetavad.

Kolmapäev, 27. september

· kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsler Olavi Petron osaleb 27.‒29. septembrini Bulgaarias Varnas toimuval neljandal Rahuleiva (Peace Bread) projekti rahvusvahelisel konverentsil "Sustainable Management of Agricultural Land".

Neljapäev, 28. september

· maaeluminister Tarmo Tamm ja toiduohutuse ning teaduse ja arenduse asekantsler Toomas Kevvai osalevad Brüsselis toimuval kõrgetasemelisel konverentsil "Kaasaegsed biotehnoloogiad ja innovatsioon jätkusuutlikus põllumajanduses". Konverentsi eesmärk on innustada sidusrühmade teadlikku ja avatud arutelu selle kohta, kuidas EL toidu- ja põllumajandussektor saaksid kasu tänapäevasest biotehnoloogiast ja innovatsioonist, samal ajal säilitades kõrged toiduohutuse- ja kvaliteedistandardid. Kõrgetasemelisel konverentsil osalevad EL poliitikakujundajad, tööstuste ja kodanikuühiskonna esindajad, teadlased ja liikmesriikide eksperdid.Veebileht: http://ec.europa.eu/dgs/health_food-safety/events/20170928_modern_biotech.htm.

Reede, 29. september

· maaeluminister Tarmo Tamm ja põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Marko Gorban osalevad Toris toimuval kohtumisel, kus arutatakse Sihtasutuse Eesti Maaelumuuseumid tegevusplaane ning Tori hobusekasvanduse tulevikuga seonduvaid plaane.



Allikas: Maaeluministeeriumi eelinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.