Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluminister Tamm avab täna kalanädala (2017-09-25 05:47:10)

Täna, 25. septembril kell 11 avab minister Tarmo Tamm Jõgevamaa Gümnaasiumis Eesti toidu kuu raames toimuva kalanädala, mida korraldab Kalanduse Teabekeskus koos Maaeluministeeriumiga.

Kalanädala avaüritus toimub Jõgevamaa Gümnaasiumis, kus on külas Põhjaka kokk Ott Tomik. Kokk valmistab Härjanurme kasvanduse karpkalast lõunasöögi ja õpilastele tutvustatavad kalandust ja kalakasvandusi Kalanduse Teabekeskuse juhataja Toomas Armulik ning Härjanurme kalakasvanduse noorperemees Martin Liiv.

"Eesti kala on värske ja maitsev ning loodetavasti saavad selles kinnitust ka kalanädalal osalevad õpilased, kellele tippkokad kohalikust kalast maitsvaid kalaroogasid valmistavad," ütles maaeluminister Tarmo Tamm.

Viide kooli üle Eesti läheb igal päeval külla tippkokk, kes valmistab söögivahetunniks õpilastele kohalikust kalakasvandusest pärit kalast maitsva roa. Kohal on ka kalakasvanduste esindajad, kes räägivad õpilastele kalandusest ja oma igapäevatööst. Kalanädalal osalevad Jõgevamaa, Tarvastu, Põlva, Võru ja Kuressaare gümnaasiumid.

Kalanädala ajakava Eesti toidu veebilehel: http://eestitoit.ee/et/content/kalanadal-koolides.

Kalanädalat korraldamist rahastatakse Euroopa Liidu Merendus- ja Kalandusfondist 2014-2020.

Septembris kolmandat korda korraldatav Eesti toidu kuu ühendab üle 30 kodumaisele toidule pühendatud ürituse ja festivali. Toidukuu on osa müügiedenduskavast "Eesti toit 2015-2020", mille alla kuulub Eesti toidu kuu, Eesti toidutee, aasta toidupiirkonna valimine ja avatud toidutööstuste nädal.



Allikas: Maaeluministeeriumi 25.09.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.