Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Frontex arutas Tallinnas olukorda ELi piiridel ja piirikontrolli kvaliteedi tõstmise võimalusi (2017-09-29 00:24:51)

 

Sel nädalal toimus Tallinnas Euroopa piiri- ja rannikuvalve valveameti agentuuri (Frontex) haldusnõukogu kohtumine, kus tõstatati vajadus pöörata enam tähelepanu piirikontrolli kvaliteedile.

 

Esmakordselt Eestis toimunud kohtumine toimus Kultuurikatlas seoses Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumisega. Kohtumisel osalesid kõikide EL liikmesriikide ja Schengeni ühtse viisaruumiga liitunud riikide piirivalvamise eest vastutavate asutuste kõrged ametnikud.

 

Teisipäeval ja kolmapäeval toimunud haldusnõukogu kohtumisel anti ülevaade rändeolukorrast Euroopas. 2017. aasta esimese kaheksa kuuga on Euroopa Liidu välispiiridel tuvastatud 65% vähem ebaseaduslikke piiriületusi kui möödunud aasta samal perioodil.

 

"Frontexi tegevus on olnud efektiivne, mis aga ei tähenda, et piiridel kontrolli enam teha pole tarvis," ütles PPA integreeritud piirihalduse büroo juht Helen Neider-Veerme, kes on Eesti asendusliige Frontexi haldusnõukogus. Vaatamata ebaseaduslike piiriületuste arvu suurele langusele on neid sel aastal siiski olnud peaaegu 150 000.

"Piirikontroll peab Euroopa Liidus olema nii kvaliteetne, et kõik ebaseaduslikult saabuda soovijad avastatakse. Samuti peavad ametnikud selgelt teadma, kes ületavad piire ning mis on nende kavatsused," rääkis Neider-Veerme.

 

"Pärast vajalikke protseduure peab saama selgeks, kas inimesel on põhjust saada kaitse või elamisõigus EL territooriumil ning kellel seda pole, see tuleb saata tagasi päritoluriiki," rääkis Neider-Veerme. "Paljud praegu EL-is arendamisel olevad IT-süsteemid aitavad kõigele eelnevale kaasa."

 

Plaanitud uuendusteks on reisiinfo- ja lubade süsteemi (ETIAS) loomine viisanõudest vabastatud reisijate julgeolekukontrolliks ning riiki sisenemise ja riigist lahkumise süsteem (EES ehk entry-exit süsteem).

 

Haldusnõukogu liikmed külastasid esmaspäeval ka Euroopa Liidu ja Schengeni ala välispiiri Eesti kaguosas. Politsei- ja Piirivalveameti esindajad tutvustasid delegatsioonidele piiril kasutatavaid tehnoloogilisi vahendeid ning andsid ülevaate piiri väljaehitamisest ja piiri valvamise korraldamisest.

 

Taust:

Frontexi haldusnõukogu koostab Frontexi eelarve ja jälgib selle täitmist, kontrollib otsuste läbipaistvust ning määrab ametisse peadirektori ja peadirektori asetäitjad. Haldusnõukogu töös osalevad kõikide Frontexi liikmesriikide piirihalduse eest vastutavate ametkondade juhid/juhtivametnikud või ministeeriumite vastavate poliitikaosakondade ametnikud. Tallinnas toimus oli Frontexi haldusnõukogu ajaloo 66. kohtumine.

 

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 28.9.17 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.