Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
EASi turismiarenduskeskus, RMK ja Eesti Vabariik 100 pühendavad välisajakirjanikele Sõnametsa (2017-09-29 20:47:23)

 

Täna, 29. septembril avati Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse turismiarenduskeskuse initsiatiivil koostöös Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) ja Eesti Vabariigi 100. juubeliga Sõnamets, mis on austusavaldus Eesti jaoks olulistele ajakirjanikele.

 

Sõnamets asub Lääne-Virumaal, Oandu külastuskeskuse ja matkaradade läheduses. Esimesed nimelised puud said märgistuse täna ning need pühendati 1991. aastal Eesti taasiseseisvumise sündmustest sõnumeid edastanud ajakirjanikele nagu näiteks Ulla-Maija Määttänen, Edward Lucas, Jonathan Steele, Jevgeni Kisseljov, Jacob Antoine, Tarmu Tammerk ning paljud teised. Samuti lisati Sõnametsa puudele välisministeeriumi ja Eesti Vabariik 100 ühisprojekti "100 sõpra" raames nelja aasta jooksul Eestit külastanud saja noore välisajakirjaniku nimesildid.

 

EASi turismiarenduskeskuse direktori Tarmo Mutso sõnul on turismiarenduskeskuse igapäevatöös väga oluline osa suhtlemine välisajakirjanikega. "Võõrustame igal aastal enam kui veerandtuhandet välisajakirjanikku, kellele tutvustame Eestit kui turismisihtkohta. Just nemad viivad oma sõnaga laia maailma ülevaate Eestist ja kõigist turismivõimalustest, mida meil pakkuda on. Ühel riigil ei saa kunagi liiga palju häid sõpru olla ning meie jaoks on oluline seda sidet hoida," sõnas Mutso. Ta rõhutas ka ajakirjanike olulist rolli nii Eesti taasiseseisvumise ajal kui ka tänapäeval kogu maailmas.

 

"Oleme üsna metsausku, käime metsas puhkamas, saame metsast puitu kodu ehitamiseks, korjame marju ja seeni," ütles RMK juhatuse esimees Aigar Kallas. "Nii sõnal kui metsal on sügav roll meie mitme tuhande aasta vanuses kultuuris. Eesti mets on seega õige koht, kus mõelda vaba sõna rollile laiemalt," lisas ta.

 

Eesti Vabariigi 100. aastapäeva ja Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise rahvusvahelise programmi juhi Jorma Sarve sõnul on Eesti jaoks oluline hoida sõprade ringi, kes meie käekäigust huvituvad. "Kuitahes hästi me Eesti elu ka sõnades edasi annaks, on alati tähtis luua võimalusi siinsest ka ise osa saada. Oleme "100 sõbra" programmi juures pidanud tähtsaks eeskätt ausust ning avatust, iseendaks jäämist. Tasuks on meil sada avatud meele ja suure silmaringiga sõpra, kelle Eesti kajastused põhinevad väiksemal või suuremal määral siin kogetul. See on oluline väärtus, mis võib aja jooksul veelgi kasvada," lausus Sarv.

 

Sõnametsa eesmärk on tunnustada nii kodumaiste kui välisajakirjanike professionaalset tööd Eesti tutvustamisel ja tuntuse kujundamisel maailmas ning meenutada ka nende rolli taasiseseisvumise sündmuste ajal sõnumi edastamisel välismeedias. Tegemist on maailmas ainulaadse austusavaldusega vaba sõna kasutajatele ja vaba ajakirjanduse rollile.

 

Fotod: https://flic.kr/s/aHsm5beauo

 

 

Allikas: EASi 29.9.17 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.