Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Teaduskonverentsil räägitakse Eesti metsade süsiniku dünaamikast ja jätkusuutlikust majandamisest (2017-10-03 07:49:45)

Reedel, 6. oktoobril toimub Eesti Maaülikoolis teaduskonverents, kus käsitletakse süsinikuringet erinevates metsaökosüsteemides ning hinnatakse majandamise mõju metsade süsiniku sidumisele. Teadlased esitlevad metsanduse institutsionaalse uurimistoetuse (IUT) teema "Eesti metsade süsiniku dünaamika ja jätkusuutlik majandamine" täitmise käigus saadud esmaseid uurimistulemusi.

"Selle konverentsi peamiseks eesmärgiks on tutvustada Eesti Maaülikoolis tehtavat metsateadust ning tuua uuemaid uurimistulemusi võimalikult arusaadavas keeles nii metsanduse praktikuteni kui ka laiema üldsuseni," ütles Eesti Maaülikooli metsakasvatuse ja metsaökoloogia õppetooli professor ning konverentsi moderaator Veiko Uri. "Meie ülikoolis tehakse heal tasemel ja konkurentsivõimelist metsateadust, mida on vaja nii Eesti metsandusele kui ühiskonnale tervikuna," lisas Uri.
Katmaks metsade majandamise ning süsinikuringega seotud aspekte laiemalt, on projekti täitmisesse kaasatud Eesti metsateaduse erinevate valdkondade teadlased. Teiste hulgas peavad ettekandeid professorid Hardi Tullus, Andres Kiviste, Veiko Uri ning Kalev Jõgiste. Konverentsil tulevad arutluse alla nii süsiniku sidumine, puupõllud, jääksood, metsade majandamine kui ka invasiivsed haigused.

IUT on Eesti Teadusagentuuri rahastatav projekt kõrgetasemelise teadus- ja arendustegevuse toetamiseks. Reedesel üritusel on kavas suulised ettekanded ning metsanduse doktorantide uurimistulemusi tutvustavad poster-ettekanded.

Konverents toimub reedel kell 10-16 Eesti Maaülikooli aulas, aadressil Kreutzwaldi 1a, Tartu.

Osavõtt on tasuta, kuid vajalik on eelnev registreerimine.

Registreeruda saab ning konverentsi kava leiab: http://www.emu.ee/ylikoolist/uudised/sundmused/konverents/


Allikas: Eesti Maaülikooli pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.