Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tallinnas kohtuvad Euroopa Toiduohutusameti nõuandva kogu liikmed (2017-10-03 14:37:54)


3.-4. oktoobrini toimub Tallinnas Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise raames Euroopa Toiduohutusameti (EFSA) nõuandva kogu 65. kohtumine. Seda juhatab EFSA peadirektor Bernhard Url.

"Esmakordselt saavad liikmesriikide riskihindamisasutuste juhid kokku Eestis," ütles Maaeluministeeriumi toiduosakonna juhataja ja EFSA nõuandva kogu liige Martin Minjajev. "Kohtumisel on meil hea võimalus Eesti teadussaavutusi laiemalt tutvustada ning ühiselt arengusuundade üle arutelda."

Peamiste küsimustena käsitletakse kohtumisel aktuaalseid riskihindamise tegevusi ning EFSA uusi strateegilisi arengusuundi.

Eesti poolt teeb mikroobide resistentsuse teemal ettekande prof Tanel Tenson Tartu Ülikoolist ja sigade Aafrika katku teemal prof Arvo Viltrop Eesti Maaülikoolist.

EFSA peamine ülesanne on anda sõltumatuid teadusuuringutel põhinevaid nõuandeid toiduga seotud riskide kohta. Need nõuanded on aluseks Euroopa toiduohutuse valdkonna õigusaktide, eeskirjade ja poliitika kujundamisel ning aitavad kaitsta tarbijaid toiduga seotud riskide eest.

Nõuandva kogu koosseisu kuulub esindaja igast EL liikmesriigist, lisaks ka Islandilt ja Norrast. Vaatlejatena osalevad Šveits ja Euroopa Liidu kandidaatriigid. Nõuandev kogu nõustab EFSAt teadusküsimustes, ameti tööprogrammide ja prioriteetidega seotud ettepanekute väljatöötamisel ning tagab tiheda koostöö ameti ja liikmesriikide pädevate asutuste vahel.

Allikas: Maaeluministeeriumi 03.10.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.