Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Seminar Puit Energiaks tutvustab arenguid ja võimalusi puitkütuste turul (2017-10-11 16:51:10)

 

SA Erametsakeskus

 

Täna, 11. oktoobril toimub Tallinna Loomaaia Keskkonnahariduskeskuses seminar Puit energiaks 2017, kus tutvustatakse energeetikas kasutatava puidu nõudlust ja turuolukorda.

Kohalikust puiduressursist energia tootmisel võidavad tarbijad, metsaomanikud ja riik tervikuna. Puitkütuste kui kodumaise taastuva ressursi kasutamisega vähendame sõltuvust suure keskkonnamõjuga fossiilsete kütuste tarbimisest ja energia impordist. Üha enam arenevad ka võimalused puidu kasutamiseks erinevate vedelkütuste tootmiseks.

Tänavusel puiduenergia seminaril keskendutakse puitkütuste turuvõimaluste tutvustamisele, oma kogemust on jagama kutsutud ka väliseksperdid. Euroopa Biomassi Assotsiatsiooni president Didzis Palejs tutvustab Läänemere piirkonna puitkütuste turgu täna ja tulevikus mõjutavaid tegureid ja suundumusi. Fortum Bioõli ärijuht Kasperi Karhapää annab ülevaate puidupõhiste vedelate biokütuste tootmisest Soomes.

Eesti energiapuidu ressursse ja takistusi nende kasutamisel kirjeldab RMK puiduturustusosakonna juhataja Ulvar Kaubi, Eesti eesistumiste mõjust puiduenergeetika arengule räägib Keskkonnaministeeriumi energeetikanõunik Mart Raamat. Ettekannete järel toimuvat arutelu juhib RMK juhatuse esimees Aigar Kallas. Arutelul osalevad lisaks ettekandjatele ka Rene Tammist Eesti Taastuvenergia Kojast ja Euroopa suurima taastuvenergiatootja Statkraft biomassikaubanduse initsiaator Tiago Thomaz.

Seminari korraldajad on Erametsakeskus, RMK ja Eesti Taastuvenergia Koda.

Lisainfo, seminari päevakava ja päeva jooksul ka seminari ettekannete materjalid leiab erametsaportaalist aadressil www.eramets.ee/seminar.

 

Allikas: SA Erametsakeskus teade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.