Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Täna algaval rahvusvahelisel konverentsil on luubi all Euroopa maakatastrite uued arengud (2017-11-13 10:03:58)

Tänasest kolmapäevani, 13.-15. novembrini toimub Tallinnas Euroopa Liidu Katastrite Püsikomitee konverents, kus kohtuvad katastriorganisatsioonide esindajad üle Euroopa, et jagada maakatastri arendamise värskemaid edulugusid ja paremaid praktikaid.

Eesti võõrustab regulaarselt toimuvat Euroopa Liidu Katastrite Püsikomitee konverentsi esimest korda. Konverentsile kogunevad Euroopa riikide maakatastritega seotud organisatsioonide juhid ning valdkonna eksperdid, et jagada kogemusi teemadel, kuidas kasutada uusi tehnoloogilisi võimalusi nii, et maaomandi mõistmine oleks üheselt ja selgelt arusaadav. Sellega luuakse ühtlasi alus paindlikuks maakorralduseks, mis lähtub kiiresti muutuva ühiskonna reaalsetest vajadustest.

"Maa-amet on Euroopa kolleegide seas hästi tuntud oma e-lahenduste poolest. Konverentsi alustame ettekannetega, mis tutvustavad Eestit e-riigina ja mis võiks meie Euroopa kolleege inspireerida. Räägime näiteks e-residentsusest, andmesaatkonnast ja e-katastrist," ütles Maa-ameti peadirektor Tambet Tiits. "Peaettekandes Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi esindaja Janek Rozov tutvustab andmete vaba liikumist, mida nimetatakse ka Euroopa viiendaks vabaduseks. Kinnisvara valdkonnas võiks see tähendada, et kui inimesel on varad mitmes riigis, saab ta päringuid teha ühest keskkonnast ja ei pea mitme riigi süsteemidest oma vara kohta teavet otsima. See hoiaks kokku inimeste aega ja lihtsustaks asjaajamist," lisas Tiits.

Teiste seas esinevad konverentsil ettekandega Rootsi kolleeg Magdalena Andersson, kes räägib plokiahela tehnoloogiast ja selle kasutamise võimalusest. Aktuaalne on Soome kolleegi Pauliina Kringsholmi katastrite tulevikku, aastasse 2035 vaatav ettekanne. Konverentsil esineb ettekandega ka Šveitsi kolleeg Daniel Steudler, kes on autoriteetne valdkonna eestkõneleja mitte ainult Euroopas, vaid ka kaugemal.

Eesti jälgib konverentsil huviga arenguid plokiahela tehnoloogia, 3D-katastri valdkonnas ning uusi trende maakorralduse ja projekteerimise valdkondade ühendamisel.

"Kataster on koht, kus hoitakse andmed kinnisasja piiri ja ruumilise ulatuse kohta. Seega katastrist rääkides on kõige tähtsam, et infosüsteemide edasine arendamine tooks kokkuvõttes kasu ennekõike maaomanikele ja andmekasutajatele. Seetõttu ongi meie laiem eesmärk läbi katastri kvaliteedi parandamise muuta süsteem efektiivsemaks ning maaomanikke ja riiki vähem koormavaks," selgitas Maa-ameti katastri kvaliteedi osakonna juhataja Tõnu Kägo.

Euroopa Liidu Katastrite Püsikomitee konverents on regulaarselt toimuv üritus, mida Eesti võõrustab esimest korda, seoses Euroopa Liidu Nõukogu eesistumisega. Euroopa Liidu Katastrite Püsikomitee (PCC) koondab endas katastri- ja kinnistusameteid ning kaardistusorganisatsioone. Koos Eestiga osaleb konverentsil 22 Euroopa riiki. Konverentsi korralab Maa-amet koostöös Keskkonnaministeeriumiga.

Konverentsi leht: https://www.maaamet.ee/pcc2017/

Allikas: Maa-ameti 13.11.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.