Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Uuendatud sertifikaatide arv ületab täna 300 000 piiri (2017-11-29 00:03:37)


Teisipäeva hommikuse seisuga on oma ID-kaartide sertifikaate uuendanud üle 298 000 inimese, neist ligi 65 000 tegid seda Politsei- ja Piirivalveameti (PPA) teenindustes ja üle 233 000 kauguuendamise teel.

Riigi Infosüsteemi Ameti eID valdkonna juht Margus Arm soovitab uuendada ID-kaarti oma arvutis. "Praegu töötab kauguuendamine üsna madala koormusega, teenindades maksimaalselt 3000 inimest päevas. ID-kaardi uuendamine võtab aega kuni viis minutit, hoides kokku jala- ja ajavaeva," märkis Margus Arm.

ID-kaardi sertifikaatide uuendamiseks tuleb veebilehelt installer.id.ee arvutisse alla laadida kõige uuem ID-kaardi tarkvara ning järgida ekraanile ilmuvaid juhiseid. "Kindlasti tuleb uuendatud ID-kaarti kasutada vaid uusima ID-kaardi tarkvara ja operatsioonisüsteemidega, kuna uus kaart ei toeta vananenud süsteeme," toonitas Arm. Uuendamisega seotud info on üleval veebilehel www.id.ee.

Kui inimesel pole siiski võimalik iseseisvalt kaarti uuendada, saab seda teha PPA töötajate abil.

Jätkuvalt on väga populaarsed ajutised teenindused kaubanduskeskustes. Läinud laupäeval ja pühapäeval aitasid PPA töötajad ajutistes teenindustes uuendada 1700 kaarti.

"Inimesed oskavad meid üles leida ning huvilisi jätkus terveks nädalavahetuseks. Täname kõiki kliente selle positiivse tagasiside eest, mis oleme saanud. Teeme tööd rõõmuga ning meil on hea meel, et saame abiks olla," ütles PPA identiteedi ja staatuste büroo peaspetsialist Merlin Mängel. Sel nädalavahetusel avatakse ajutised teenindused taas Tallinna, Tartu, Pärnu ja Narva kaubanduskeskustes. Lisainfo täpse ajakava kohta annab PPA sel nädalal.

Oma kaardi sertifikaate saab uuendada tööpäevadel PPA teenindustes üle Eesti. Kuna suurem osa aktiivseid kasutajaid on oma kaardi jõudnud juba ära uuendada, hakkavad 1. detsembrist PPA teenindused järk-järgult üle minema tavapärasele töörütmile. Alates 1. detsembrist on Tallinna teenindused pikemalt lahti ühel päeval nädalas. Lisatud töötunnil kell 17-18 pakutakse Tallinna teenindustes vaid kindlaid teenuseid: saab esitada isikut tõendava dokumendi taotlust, uuendada ID-kaarti sertifikaate, aktiveerida mobiil-ID-d ja saada kätte isikut tõendav dokument. Eile oli PPA teenindustest keskmine ootejärjekord kõigi teenuste lõikes 15-45 minutit. Tallinna teenindustes oli sertifikaatide uuendamise järjekord kuni tund aega, Pärnus aga 15 minutit.

PPA teeninduste tööaeg alates 01.12.2017

Pinna teenindus: E 9.00-18.00, T-R 9.00-17.00;

Tammsaare teenindus: E,T,N,R 9.00-17.00, K 9.00-18.00;

Tartu, Valga, Viljandi, Võru, Põlva, Jõgeva, Jõhvi, Narva, Rakvere, Pärnu, Rapla, Paide, Haapsalu, Kuressaare: E-R 9.00-17-00;

Kärdla: E-N 9.00-17.00.

Allikas: Riigi Infosüsteemi Amet, Politsei- ja Piirivalveamet


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.