Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaminister Siim Kiisler: me ei raiu eelarveaugu katmiseks puid (2017-11-29 00:06:32)


"Alkoholiaktsiisi tõusu vähendamisest tuleva aasta riigieelarvesse tekkivast 10 miljoni eurosest august katab 9 miljonit Riigimetsa Majandamise Keskus, kuid see ei ole metsa arvelt. Uuendusraiete pindala ei muutu ja riik ei raiu eelarveaugu katmiseks senisest rohkem puid.

Alkoholiaktsiisi tõusu vähendamisest tekkiva eelarvepuudujäägi katteallikad on järgmised:

5 miljonit eurot tuleb RMK täiendavast dividendist. RMK saab 2017. aastal kavandatust suuremat kasumit, millest riik võtab osa välja 2018. aastal. RMK käesoleva aasta kümne kuu majandustulemuste põhjalt tehtud aastalõpuprognoos lubab eeldada eelarves ca 5 miljoni euro võrra suuremat kasumit kui planeeritud. Kasumi suurenemise põhjuseks on aasta teises pooles kasvanud puidu müügi hinnad ning aasta jooksul kütuse hinnalt ning tööde paremalt korraldamiselt kokku hoitud metsamaterjali veo- ja ülestöötamise kulud. 2017. aasta raiemaht jääb aasta lõpuks eelarves planeeritud tasemele.

2017. aastal makstava dividendi edasilükkamine lepiti kokku riigieelarve strateegia kõneluste raames ja ei ole kuidagi seotud aktsiisitõusudega. Samuti ei raskenda tuleval aastal dividendi suurendamine RMK igapäevast toimetulekut ega kasvata vajadust raiemahte suurendada. RMK on hästi juhitud ja tõhus ettevõte, mille tänavused majandustulemused ületavad prognoosi ja see võimaldab riigil sealt ka rohkem omanikutulu võtta.

4,1 miljonit eurot tuleb sellest, et meie ettepaneku kohaselt on edaspidi looduskaitseliste maade kokkuostmine metsaomanikelt RMK kohustus ning nii jääb selleks riigieelarves ette nähtud summa vabaks. Looduskaitsealuste maade kokkuostmiseks vajaliku raha saamiseks müüb RMK maatükke, mida ta ei vaja metsade majandamiseks ja mis seisavad seetõttu kasutult."

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.