Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Looduse Omnibuss soovitab: Loodus ja kultuuriteemalised filmid PÖFFil (2017-11-30 07:02:55)


Looduse Omnibuss soovitab:

Soovitame loodust, maailma maid ja rahvaid ning nende lugusid tutvustavaid filme PÖFFi kavas. Mitmetel filmidel on festivalil ka külalised, kes peale filme vastavad küsimustele.

Namme

Kauges mägikülas elavad vanamees ja ta tütar, kes hoiavadelus iidset traditsiooni. Nende õuel voolab tervendava veega allikas, allikavees ujub püha kala. Päevast päeva käivad hädalised abi küsimas ja vesi toob alati kergendust, õhtuti aga süüdatakse tõrvikud ja lauldakse iidseid laule. "Namme" suurepärased kaadrikompositsioonid avavad pilgu kargele ja metsikule loodusele.
https://poff.ee/est/filmid/323441
29.11 20.15 Kino Artis (külalisega)
3.12 16.30 Coca-Cola Plaza

Isa ja poeg

Vietnami rezissööri Luong Dinh Dungi debüütfilm "Isa ja poeg" on visuaalselt lummav lugu isast ja pojast, nende elust jõe kaldal, õnnest ja erakordselt traagilistest arengutest.See lugu võitlusest oma lapse nimel ja hingevaludest on Vietnami selleaastane võõrkeelse filmi Oscari kandidaat. Hulga väiksema kategooria auhindu on film juba tänaseks kätte saanud. "Isa ja poeg" põhineb režissööri enda poolt 22 aastat tagasi kirjutatud lühilool.
https://poff.ee/est/filmid/306486
29.11 18.15 Apollo Kino Solaris (külalisega)
1.12 17.45 Coca-Cola Plaza (külalisega)

Loodus võtab tagasi: elu hüljatud maadel (The New Wild: Life in the Abandoned Lands)

Christopher Thomsoni esseefilm uurib kummalisi uusi maastikke, mida tekib vähehaaval kõikjal Euroopas. Pärast maapopulatsioonide kadumist võtab loodus tagasi piirkonnad, mida inimesed omal ajal harisid. Varemete vahele kasvavad puud, kunagi vaid inimestele kuulunud maastikel jooksevad ringi metsloomad. Loodus on tulnud enda oma tagasi nõudma.
https://poff.ee/est/filmid/324334
2.12 21.30 Kino Artis

Jäämees (Iceman)

Filmi tegevus toimub 5300 aastat tagasi Ötztali Alpides, kus Kelab valitseb üht neoliitikumiaegset hõimu ja peab oja ääres pühapaika. Kord jahilt tulles avastab Kelab, et tema elukoht on rüüstatud ning kõik hõimuliikmed, sealhulgas ka tema naine ja poeg, mõrvatud. Ainus ellujäänu on vastsündinud laps. Meeletust valust pimestatuna asub Kelab koos imikuga teele, et ründajatele veretöö eest karmilt kätte maksta.
https://poff.ee/est/filmid/322703
30.11 18.15 Apollo Kino Solaris

Meremadu (Baconaua)

Filipiinide lavastaja Joseph Israel Labani "Meremadu" viib meid piltilusas keskkonnas asuvasse rannikukülla, kus teismelised lapsed ootavad koju merele jäänud isa.
Joseph Laban maalib koos operaator T.M. Malonesiga visuaalselt rikka pildi ühe eksootilise kogukonna elust ja asendamatust sidemest loodusega.
https://poff.ee/est/filmid/320583
3.12 15.00 Kino Sõprus

Linnud laulavad Kigalis (Birds Are Singing in Kigali)

Poola filmitegijate Joanna Kos-Krauze ja Krzysztof Krauze linateos vaatab tagasi 1994. aasta Rwanda genotsiidile. Kos-Krauze on tunnistanud, et rusuvad ajaloolised paralleelid Poola ja mitme Aafrikas asuva riigi saatuse vahel olid tõukejõuks, mis panid neid jutustama lugu, kus kokku saavad Poola ornitoloog ja Rwanda põgenik. Tugev isiklik seotus teemaga andis kindlasti jõudu Joannal peatselt pärast võtete algust vähki surnud Krzysztofi kaotusest hoolimata filmiga jätkata ja projekt lõpuni viia.
Rezissööriduo visioon on kompromissitu, poeetiline, õõvastav, ambitsioonikas ja aus. Tegu on autorifilmiga, mille operaatoritöö paistab silma kalkuleeritud valikute ja vistseraalsete kontrastidega.
https://poff.ee/est/filmid/324085
3.12 21.30 Apollo Kino Solaris

Vaba elu (La Vida Lliure)

Kaks väikest last Menorca saarel 20. sajandi alguses. Neil ei ole enam vanemaid, nii elavad nad maal oma onu "Es Conco" juures, kes üritab nende eest hoolt kanda ja samal ajal metsikus looduses talu pidada. Lapsed õpivad mängu kaudu tundma saare salapära ja maagiat- mitte vaid silmale nähtava, vaid ka saarega seotud lugude ja maalilises keskkonnas tekkinud legendide kaudu. Minevik, olevik ja tulevik saavad kokku paigas, kus muinasjutud ja faktid ühte põimuvad.
https://poff.ee/est/filmid/323878
3.12 17.30 Coca-Cola Plaza

PÖFF on ka Looduse Omnibussi poolt korraldatud fotokonkursi Looduse Aasta Foto liikuvate looduspiltide sõber.

Allikas: Looduse Omnibussi teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.