Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu süütab pühapäeval jõulutuled visuaalkontserdiga (2017-12-01 07:21:49)

Tartus algab jõuluaeg raekoja platsil toimuva visuaalkontserdiga -esimene advendiküünal süüdatakse 3. detsembril kell 17. Selle tseremoonia raames süttivad Tartu südalinna jõulutuled.

Esimese advendiküünla süütamise ajaks on raeplatsile kerkinud ka seitsmest klaaspaviljonist külake - kohtumispaik, mis ilma trotsides pakub kuni 7. jaanuarini jõuluaega sobivat meelelahutust.

Pühapäeval, 3. detsembril kell 17 süütavad advendiküünla ja jõulutuled linnapea Urmas Klaas ja Tartumaa praost, Peetri koguduse õpetaja Ants Tooming.

Esimese advendi tseremoonia lavastajaks on Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemias lavastaja õppesuunal õppiv Peep Maasik, kes soovib tuua tartlaste jõuluaja algusesse valgust, soojust ja armastust.
Üles astuvad ansambel Kelly`s Puzzle ja soolotrummar Martin Aulis. Visuaalkontserdi videokunstnik on Carmen Seljamaa, tseremoonia valguskunstnik on Andres Sarv.

Kesklinna kerkivasse valguskülasse paigaldatakse lisaks klaasipaviljonidele kaks puidust karusselli, istumiskohti, jõuluvana Tartu postkast ja elava tule pada. Klaaspaviljonides ja nendevahelises õuealas loetakse lastele muinasjuttu ja müüakse piparkooke. Ühte paviljoni kolib pühadeks tükike Tartu botaanikaaeda, ühes töötab kohvik, ühes korraldavad Tartu Ülikooli muuseumi, AHHAA ja SPARK Makerlabi noored teadlased ja leiutajad töötubasid. Ühes klaasmajas saavad lapsed põhupallidel pikutada ja leiutajaks saamisest unistada. Raekoja platsile tuleb ka kaks sellist majakest, kuhu mahuvadki sisse ainult pisikesed tartlased ja nende sõbrad. Raekoja platsil on soovijaid sõidutamas ponid ja Laane tallide hobused.

Advendiküünlad süüdatakse Tartus kõigil detsembrikuu pühapäevadel. Teine küünal süüdatakse 10. detsembril kell 16 ning sellele eelnevad raeplastil jõuluvanade talimängud.

Kolmas küünal süüdatakse 17. detsembril kell 16 ning neljas koos jõulurahu kuulutamisega 24. detsembril kell 12.
Lisaks toimub 9. detsembril südalinnas traditsiooniline jõululaat ja 16. detsembril Tartu talvine tantsupäev.

Tartu jõuluaja üritustega saab tutvuda lehel
www.joululinntartu.ee.



Allikas: Tartu Linnavalitsuse pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.