Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kantsler Lemetti Brüsselis: Toiduohutuse tagamine nõuab üleilmalist koostööd (2017-12-07 01:08:08)

Maaeluministeeriumi kantsler Illar Lemetti avas eile Brüsselis kahepäevase Aasia ja Euroopa riikide toiduohutuse ASEMi konverentsi, kus teemaks on uus poliitika, väljakutsed, koostöö ja tehnilised aspektid.

Kantsler Lemetti rõhutas avaettekandes kõrgetasemeliste kontaktide tähtsust, sest toidukaubandus on üleilmne ja eri kontinentide ekspertide kohtumine aitab dialoogi pidades ühtlustada arusaamu ja vahendeid globaalsel turul toiduohutuse tagamiseks ning sanitaar-ja fütosanitaarmeetmete ühtlustamiseks.

"Riikidevaheline koostöö ja koordineerimine on kontinentidevahelise kaubanduse hõlbustamiseks väga oluline, nagu ka haiguste tõhusam ennetamine ja kriiside ohjamine. Ent arvestama peame ka rahvusvaheliste ärivõrgustike kasvavat haaret ja mõju, mis tõmbab toidusohutusele veelgi ülemaailmset tähelepanu," tõdes Lemetti.

Kantsler juhtis tähelepanu, et piire ületava e-kaubanduse kasv nõuab riikidelt ühist koordineeritud tegevust: "Terasemalt tuleb jälgida keerukamaks muutuvaid toiduainete tarneahelaid ja ületada raskusi toodete ja koostisosade jälgimisel tootmise, töötlemise ja levitamise kõigil etappidel. Lisaks on vajalik ühtlustada õiguslikke mõisteid ja regulatsioone."

Muutuv maailm paneb riike leidma uuenduslikke viise, kuidas lisaks rahvusvahelistele läbirääkimistele parandada igapäevast andmevahetust erinevate pädevate asutuste vahel üle maailma, et tõhustada inimeste, loomade ja taimede tervisega seotud probleemide lahendamise mehhanisme. Kantsler tõi näiteks Eesti kui Euroopa Liidu praeguse eesistujariigi panuse tõhusate digitaalsete kontrollimeetmete edendamiseks ELis.

Euroopa Liit võõrustab konverentsil koos Aasia riikidega ka Austraaliat ja Okeaania riike.

Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.