Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Aasta Roheline Kontor 2017 on Eesti Energia peakontor (2017-12-13 08:20:13)

 

Esmaspäeval, 11. detsembril tunnustas Eesti Keskkonnajuhtimise Assotsiatsioon 2017. aastal Rohelise Kontori tunnistuse saanud organisatsioone. Peaauhind ehk Rohelise Kontori 2017 tiitel anti üle Eesti Energia Lelle tänaval asuvale peakontorile. Muuhulgas pälvis esimese Eesti teatrina Rohelise Kontori tunnistuse Tallinna Linnateater.

Eesti Energia Lelle tänaval asuva peakontori puhul tõsteti esile videokoosolekute süsteemi väljaarendamist, mille tulemusel on oluliselt vähenenud kontori töötajate autokasutus ja kütusekulu seoses igapäevase suhtlusega Ida-Virumaa kolleegidega. Lisaks sellele on loodud töötajatele head võimalused enese aktiivseks liigutamiseks töökeskkonda loodud siseterviserajal.

Eesti Energia keskkonnajuht Olavi Tammemäe sõnul on keskkonnahoidlik tegutsemine tööstusettevõtte jaoks osa igapäevatööst. "Panustame keskkonna- ja ressursisäästlikesse töövõtetesse, on loomulik, et lisaks tootmisüksustele ka kontorihoones rohelisest mõtteviisist lähtume. Hea meel on tõdeda, et Lelle tänava büroohoone töötajad on Rohelise Kontori põhimõtted omaks võtnud ning panustavad igapäevaselt oma tegevusega keskkonnateadlikkuse tõstmisesse," kiitis Tammemäe kolleege.

Linnateater on esimene teater Eestis, kes on ette võtnud keskkonnajuhtimissüsteemi juurutamise Rohelise Kontori näol. Lisaks läbimõeldud tegevusele ressursside kasutamisel ja nende jälgimisel on teatris kasutusel ka muid keskkonnasõbralikke lahendusi nagu näiteks vanade plakatite taaskasutus kinkekottide tegemisel või teatrikostüümide loomine tekstiilijäätmetest.

"Teatrina keskkonnasõbralikult toimetamine on tegelikult üsnagi keeruline ülesanne, sest ainuüksi teatrisaalide valgustehnika elektrikulu paisutab meie ökoloogilise jalajälje märkimisväärseks. Samas on tore näha, kuivõrd palju hoolivad keskkonnast meie teatri inimesed. Just see tegi võimalikuks ka rohekontori tingimuste täitmise," ütles Tallinna Linnateatri direktor Raivo Põldmaa. "Kui teatrite hulgas oleme Eestis esimesed, kes Rohelise Kontori tunnistuse said, siis on rõõm tõdeda, et Tallinna linnas on neid asutusi juba üsna mitu," lisas ta.

Rohelise Kontori peaauhind ja tunnistused anti üle 11.12 toimunud Rohelise Kontori seminaril "Kuidas motiveerida töötajaid ja teavitada kliente?". Lisaks juba mainitud laureaatidele läbisid sel aastal Rohelise Kontori auditi edukalt veel Tallinna Transpordiamet, Perekonnaseisuamet, Kultuuriamet, Linnavaraamet, Haabersti Linnaosavalitsus, DHL Estonia ja Tartu Keskkonnahariduse Keskus.

Euroopa Rohelise Kontori süsteemi tunnistused antakse organisatsioonidele, kes on silma paistnud keskkonnateadlike lahendustega oma töökeskkonnas, näiteks jäätmete liigiti kogumine, efektiivsem vee ja energia kasutamine, töötajate teadlikkuse tõstmine. Rohelise Kontori süsteemi eesmärgiks on hoida töötajate tervist ja vähendada kontorite keskkonnamõju, aidates organisatsioonidel seekaudu ka raha säästa.

Eesti Keskkonnajuhtimise Assotsiatsioon on 2003. aastal loodud vabatahtliku liikmeksoleku alusel tegutsev mittetulunduslik organisatsioon ettevõtlusega seotud keskkonnaalase tegevuse edendamiseks. EKJA (www.ekja.ee) ühendab nii keskkonnaküsimustest huvitatud ettevõtteid ja organisatsioone kui ka üksikisikuid.

Alates 2015. aastast on EKJA Rohelise Kontori tunnistusi välja andev organisatsioon Eestis. Info Rohelise Kontori kohta leiab siit: http://www.ekja.ee/et/roheline-kontor/.

 

Allikas: Eesti Keskkonnajuhtimise Assotsiatsiooni 12.12.17 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.