Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kõljala POÜ püüab uute tehnoloogiate abil rekordeid (2017-12-16 00:25:10)

 

Kõljala POÜ uusim, 504-kohaline vabapidamisel loomade Haeska lüpsilaut on eriline nii mõnegi uue tehnoloogia poolest. Investeeringute eesmärk on kasvatada loomade arvu, tootlikkust ning seeläbi loomulikult ka ettevõtte käivet.

"Olete sõna otseses mõttes sattunud Eesti kõige rohelisemasse farmi!" Nii tervitas Kõljala POÜ juht Tõnu Post eile uue hoone avamisele saabunud külalisi.

Haeska laut paistab lisaks erkrohelistele, spetsiaalsest plastikust toodetud painduvatele sööda-ja asemepiiretele silma veel mitmete uuenduste poolest. Näiteks läga separeerimine lehmadele allapanuks, mille puhul lõhustatakse sõnnik eraldi vedel -ja kuivfraktsiooniks ning viimast kasutatakse uuesti loomade allapanuna.

Loomade arv kahekordistumas

Investeeringute tulemusena suureneb Haeskas ja Valjalas lüpsilehmade arv praeguselt 846 loomalt 1500-le. Mullu oli ettevõttel loomi 780. Karja suurendamine on toimunud põhimõttel, et kui varasemalt on ettevõte müünud igal aastal tõuloomi nii Eestisse, Türki kui näiteks Küprosele, siis käesolevast aastast jäävad kõik mullikad ühistule alles.

"Oleme kindlasti firma, kes tahaks kasvada. Kui oled suurem ja tugevam, saavad ka töötulemused täiuslikumad," täheldas Post. Praeguste prognooside kohaselt lüpsab Kõljala tänavu esimest korda 12 500 kg piima lehma kohta. "Järgmisel aastal peaksime püüdma juba kolmeteist tuhandet," lausus mees.

 

Loe edasi...

 

Allikas: www.pollumajandus.ee

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.