Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tarmo Tamm ÜPP-teemalisel kõrgetasemelisel arutelul (2017-12-20 01:06:24)

 

Foto autor: Madis Pärtel

 

 

Maaeluminister Tarmo Tamm kõneles 19. detsembril Pariisis toimuval Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika (ÜPP) konverentsil, kus lisaks Prantsusmaa esindajatele ja volinik Hoganile osalesid ka põllumajandusministrid Hispaaniast, Iirimaalt, Poolast, Hollandist ja Austriast. Minister Tamm rõhutas konverentsil põllumuldade kaitse ja paremate riskijuhtimismeetmete vajalikkust tuleviku ÜPP-s.

"Mul on hea meel olla Pariisis ja osaleda antud üritusel ning anda enda panus ühise põllumajanduspoliitika tuleviku debatti. ÜPP on üks Euroopa Liidu pikaaegsemaid poliitikaid ja paljuski üks integratsiooni ning koostöö sümboleid. Prantsusmaa on selle kujundamist ning arendamist aegade jooksul väga palju mõjutanud," rõhutas maaeluministerTarmo Tamm oma sõnavõtus.

Minister tõi oma kõnes välja atraktiivsete riskijuhtimismeetmete väljatöötamise vajadust ja põllumuldade kaitse olulisust ning rääkis ÜPP tuleviku teatisest.

"Eesistumise ajal toimus Eestis mitu kõrgetasemelist üritust. Mitteametlik põllumajandusministrite kohtumine keskendus riskijuhtimismeetmetele tuleviku ÜPPs. Oktoobrikuus toimunud konverentsil keskendusime põllumuldade kaitsele ELis. Loodetavasti andsid mõlemad arutelud hea sisendi Euroopa Komisjonile ja liikmesriikidele tuleviku ÜPP kujundamiseks", võttis minister Tamm lühidalt kokku Eesti eesistumisperioodi.

Konverentsil toimub traditsiooniline kohtumine sektoriga, kuhu on lisaks kutsutud ka mõned teiste riikide ministrid – Hispaania, Austria, Poola ja Iirimaa – ning Euroopa Komisjoni põllumajandusvolinik Phil Hogan. Prantsusmaal on ÜPP Euroopa Liidu eelarves suurim osa ning pärast ÜPP teatise välja andmist on just praegu õige hetk arutleda reformi tuleviku üle.

Ministrit saadab konverentsil Maaeluministeeriumi eurokoordinatsiooni osakonna juhataja Madis Pärtel.

 

Allikas: Maaeluministeeriumi 19.12.17 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.