Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pühapäeval süüdatakse Tartu raekoja platsil advendiküünal ja kuulutatakse välja jõulurahu (2017-12-22 00:25:35)

 

 

Saabuval pühapäeval, 24. detsembril kell 12 süütavad linnapea Urmas Klaas ja EELK Lõuna piirkonna piiskop Joel Luhamets Tartu raekoja platsil neljanda advendiküünla ning kuulutavad välja jõulurahu. 

 

Mööduva aasta teemal mõtiskleval ning viimast advendiküünalt süütaval tseremoonial on kaastegev Tartu Vaskpilliansambel, läbi astub ka jõuluvana. 

Kell 11 hakkab Maitseelamuse Koda linnarahvale jõulusuppi pakkuma, Peipsimaa maitsete aasta tähistamiseks on menüüs haugi-hapukapsasupp. 

Kell 11.45 koguneb muusikaliseks tervituseks raekoja platsile Tartu Vaskpilliansambel, kes esineb dirigent Tanel Aavakivi juhatamisel. 

 

Orkestri tervitusele järgneb kell 12 jõuluvana ja linnapea Urmas Klaasi ning piiskop Joel Luhametsa aastale tagasi vaatav ja jõulusoove kokku võttev jutuajamine. Seejärel süüdatakse viimane advendiküünal ja linnapea loeb ette ajaloolise teksti, kuulutab jõulurahu välja ning linn saab pühadele vastu minna. 

 

Jõulurahu kuulutamise tava ulatub 17. sajandisse Rootsi kuninganna Kristiina aega. Jõulurahu väljakuulutajaks oli tavapäraselt linnapea või raesekretär ning selle väljakuulutamise ajaks jõululaupäeva keskpäeva eelsed ja järgsed minutid. 

 

Tartu jõulu- ja nääriaja üritustega saab tutvuda lehel www.joululinntartu.ee. 

 

Allikas: Tartu linnavalitsuse 21.12.17 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.