Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Veterinaar- ja Toiduamet tühistas Läänemaa seafarmis kehtinud kitsendused (2018-01-10 16:05:45)


Veterinaar- ja Toiduamet tunnistas 9.01.2018 kehtetuks Läänemaal Oru külas Lääne-Nigula vallas OÜ Linnamäe Peekonile kuuluvas sigalas ja seda ümbritsevate aladel sigade Aafrika katku tõttu kehtestatud piirangud ning karantiini.

Veterinaar- ja Toiduamet diagnoosis septembris sigade Aafrika katku Oru külas Lääne-Nigula vallas Läänemaal, kus peeti ligikaudu 6800 siga. Vastavalt kehtivatele tõrjemeetmetele kõik loomad hukati, taudikollet ümbritsevatel aladel kehtestati piirangud loomade ja loomsete saaduste liikumisele ning viidi läbi täiendavad järelevalvetoimingud. Farmi hooned ja inventar puhastati ning desinfitseeriti korduvalt, millele järgnes nõuetekohane ooteperiood..

Taudi farmi jõudmise üheks võimalikuks põhjuseks oli Eesti Maaülikooli teadlaste hinnangul haigustekitaja ülekandumine sööda ja muu farmi tegevuseks vajaliku transpordil.



Allikas: Veterinaar- ja Toiduameti 10.01.2018 . a. pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.