Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Riigikogu infotunnis olid kõne all metsa käekäiguga seotud küsimused (2018-01-11 07:31:32)


Riigikogu infotunnis vastas keskkonnaminister Siim Kiisler Artur Talviku esitatud küsimusele piirangualadel raiesurve kohta.

Talvik soovis teada olukorrast piiranguvööndites lageraiete kohta, kes on otsuse teinud ja miks suunamuutus on toimunud.

Kiisler selgitas, et iga kaitseala eeskirja otsustab valitsus eraldi. „Ma ei nõustu teiega selles, et siin on mingi suunamuutus toimunud,“ ütles Kiisler. Tema sõnul on üldjuhul tõesti kaitsealaeeskirjas lubatud uuendusraie just piiranguvööndis. Piiranguvööndit defineerib looduskaitseseadus ja nagu see nimi ise ütleb, ongi see just see vöönd, kus kaitse-eeskirja eesmärgid saavutatakse ka piiratud majandamise korral.

Minister selgitas, et juhul kui ei ole võimalik, neid kahte eesmärki ühildada, siis ta arvatakse ka sihtkaitsevööndisse. „Ka minu ministriks olekuajal, on selgelt see, et me uuendame praegu kaitse-eeskirju ja pigem vähendame piiranguvööndit. Väga palju liigub just sihtkaitsevööndisse, et olukord oleks selgem,“ ütles Kiisler.

Minister tunnistas, et mõnevõrra on lageraie maht viimastel aastatel kasvanud hektarites, aga samavõrra on sanitaarraie maht vähenenud. „Me peame arvestama, et reaalset raiet on ilmselt umbes 40 protsenti vähem,“ ütles Kiisler. „Ilmastikuolude tulemusena – meil küll lõplikke kokkuvõtteid ei ole – tuleb eelmise aasta üldine raiemaht väiksem kui näiteks üle-eelmise aasta oma. Kui siin on muretsetud, et muudkui kasvab raiumine, siis eelmise aasta kohta see tervikuna ei käi,“ selgitas Kiisler.

Peaminister Jüri Ratas vastas Martin Helme esitatud küsimusele valitsuse soovi kohta tuua Türgist immigrante, Jürgen Ligi esitatud küsimusele regionaalpoliitika kohta, Jaak Madisoni esitatud küsimusele töötavate pensionäride maksustamise kohta, Hanno Pevkuri esitatud küsimusele mõjutustegevuse kohta ja Mart Helme esitatud küsimusele Eesti hümni kohta.

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps vastas Krista Aru esitatud küsimusele Jõhvi riigigümnaasiumi kohta.

Infotunni stenogramm:

Riigikogu istungite videosalvestisi saab vaadata https://www.youtube.com/riigikogu

(NB! Salvestis jõuab veebi viivitusega)

Allikas: Riigikogu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.