Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluminister osaleb maailma suurimal põllumajandus- ja toidumessil (2018-01-18 14:11:55)

 

Maaeluminister Tarmo Tamm osaleb 18.-20. jaanuarini Saksamaal Berliinis toimuval maailma suurimal põllumajandus- ja toidumessil Internationale Grüne Woche, kus Eesti on esindatud järjepidevalt juba 25. korda.

"Osalemine maailma suurimal põllumajandus- ja toidumessil on suurepärane võimalus tutvustada meie kodumaad ja kohalikku toitu," ütles maaeluminister Tarmo Tamm. "Samuti on olulised kohtumised teiste põllumajandusministrite ja mitmesuguste huvigruppide esindajatega, et arutleda põllumajanduse tuleviku ja väljakutsete üle. Olen veendunud, et ideede ja kogemuse jagamine aitab kitsaskohtadele lahendusi leida."

Maaeluministril on messi raames kavas nii kahe- kui ka mitmepoolsed kohtumised oma Läti, Leedu, Rootsi ja Poola kolleegide ning Saksamaa liidumaade põllumajandusministritega. Lisaks on päevaplaanis kohtumine Ukraina põllumajanduse esimese aseministriga.

Saksamaa Liitvabariigi toidu- ja põllumajandusminister Christian Schmidt on messi esimesel päeval kokku kutsunud kümne riigi põllumajandusministrid, et arutada sigade Aafrika katku ennetus- ja kontrollimeetmeid. Kohtumisel osalevad ka Euroopa Komisjoni põllumajandusvolinik Phil Hogan ning tervishoiu ja toiduohutuse volinik Vytenis Andriukaitis.

Pühapäeval, 20. jaanuaril osaleb maaeluminister Tarmo Tamm põllumajandusministrite 10. tippkohtumisel, mille teema on "Loomsete saaduste tuleviku kujundamine - kestlik, vastutustundlik, tulemuslik" ("Shaping the future of livestock - sustainably, responsibly, efficiently").

Eesti on messil esindatud Maaeluministeeriumi eestvedamisel juba alates aastast 1994. 2014. aastal oli Eesti messi ametlik partnermaa, tänavu on selleks Bulgaaria.

Eesti väljapanekut messil korraldab Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda (EPKK). Eesti stendi leiab Berliini messikeskuse hallist 8.2. Kokku on Maaeluministeerium koos EPKK-ga 2018. aastal 60 m2 suurusel messipinnal. Lisainfot väljapaneku kohta leiab www.naturlich-estland.eu.

Maailma suurimate põllumajandus- ja toidumesside hulka kuuluv Rahvusvaheline Roheline Nädal 2018 (Internationale Grüne Woche) https://www.gruenewoche.de/ toimub 19.-28. jaanuarini Saksamaal Berliinis. Kümne päeva jooksul külastab messi üle 400 000 inimese.

Allikas: Maaeluministeeriumi 18.1.18 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.