Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ministrid Berliinis: maailmas suureneb nõudlus loomse päritoluga toidu järele (2018-01-22 00:37:05)

Saksamaal Berliinis põllumajandus- ja toidumessi Grüne Woche raames toimunud põllumajandusministrite konverentsi peamine aruteluteema oli ülemaailmse loomakasvatuse tulevik. Ministrid tõdesid, et nõudlus loomse päritoluga toidu järele on kasvamas.

"Põllumajandussektoril seisab ees keeruline ülesanne- tuleb leida lahendus nii aina kasvava loomse toidu vajadusele kui ka keskkonnasõbraliku loomapidamise küsimusele," ütles maaeluminister Tarmo Tamm. "Tähelepanuta ei tohi jätta ka loomade heaolu teemasid, mille osas tuleb teha rahvusvaheliselt pidevat koostööd. Meie ühine eesmärk on tagada toiduga kindlustatus ning toidu- ja põllumajandussektori efektiivsuse ja kasumlikkuse kestlik arendamine."

Maailma suurima põllumajandus- ja toidumessi Rahvusvaheline Roheline Nädal 2018 (Internationale Grüne Woche) raames toimunud põllumajandusministrite 10. globaalfoorumi teema oli "Loomsete saaduste tuleviku kujundamine- kestlik, vastutustundlik, tulemuslik " (Shaping the Future of Livestock - Sustainability, Responsibility, Efficiency). Kõrgetasemelisel foorumil oli esindatud üle 70 riigi, teiste hulgas osales 45 ministrit ja 19 aseministrit erinevatest riikidest. Põllumajandusministrite 10. globaalfoorumi ametlik kodulehekülg on http://www.gffa-berlin.de/en/.

Osalenud ministrid kiitsid heaks ühise teatise, milles tõdesid, et nõudlus loomse päritoluga toidu järele on mitmes maailma piirkonnas kasvamas. Seda põhjustab nii rahvastiku kasv, suurenev ostujõud kui ka tarbijate käitumise muutumine. Samal ajal mängib mitmetes maailma piirkondades mitmekülgne loomakasvatussüsteem olulist rolli nälja ja alatoitumise vastu võitlemisel ning vaesuse vähendamisel. Ühtlasi tuleb silmas pidada, et põllumajandustegevusest, iseäranis loomakasvatussüsteemidest, tekkinud emissioonidel on suur mõju keskkonnale ja kliimamuutusele, mistõttu tuleb nende teemadega intensiivsemalt tegeleda.

Maailma suurimate põllumajandus- ja toidumesside hulka kuuluv Rahvusvaheline Roheline Nädal 2018 (Internationale Grüne Woche) toimub 19. - 28. jaanuarini Saksamaal Berliinis. Kümne päeva jooksul külastab messi üle 400 000 inimese.

Eesti väljapanekut messil korraldab Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda ning meie stendi leiab Berliini messikeskuse hallist 8.2. Lisainfot väljapaneku kohta leiab www.naturlich-estland.eu.

Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.