Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi eelinfo (2018-01-29 07:00:34)

Teisipäev, 30. jaanuar
  • Kell 19 esitletakse Eesti Loodusmuuseumis kogumikku "Letipea Ja Lood". Teosest leiab üheksa artiklit, ingliskeelse kokkuvõtte ja kauni pildigalerii, mille autoriks on Ants Tull. Marek Vahula koostatud teosega tähistatakse Letipea maastikukaitseala 26. sünnipäeva.


Kolmapäev, 31. jaanuar

  • Algusega kell 18 toimub Otepää looduskeskuses (Kolga tee 28, Otepää) loodusõhtu "Otepää muutuvad maastikud ‒ Tarmo Evestus". Kohalik loodusetundja Tarmo Evestus annab ülevaate Otepää piirkonna maastikest, loodusväärtustest ja sealsetest muutustest. Loodusõhtule on oodatud kõik huvilised, üritus on tasuta.

Neljapäev, 1. veebruar

  • Kell 18 algava Eesti Loodusmuuseumi loodusõhtu teemaks "Mikroplastik: salakaval pahalane - kas lahendamatu või lahendatav probleem?". Põnevat teemat tutvustab ning probleemi analüüsib merebioloog Lennart Lennuk.

  • Veebruari alguses avatakse Keskkonnainvesteeringute Keskuse keskkonnaprogrammi esimene 2018. aasta taotlusvoor. Taotluste esitamiseks on aega vähemalt üks kuu ning esitamise tähtaeg on 5. märts 2018. Vooru eelarve on 14,7 miljonit eurot.

  • Algavad kahekuulised laboritevahelised võrdlusmõõtmised, kus osaleb Eesti Keskkonnauuringute Keskus. Võrreldakse peente ja eriti peente osakeste (edaspidi PM10/PM2.5 ja polütsükliliste aromaatsete süsivesinike (edaspidi PAHide) mõõtmisi. Laboritevahelise võrdlusmõõtmise eesmärgiks on kontrollida PM2.5/PM10 ja PAH-ide proovivõtu võrreldavust liikmesriikide vahel ning hinnata, kuidas on tagatud seireandmete kvaliteedile esitatavad nõuded. Võrdlusmõõtmisi korraldavad Euroopa Komisjoni Teadusuuringute Ühiskeskus (Joint Research Centre, JRC) ja riiklike õhukvaliteedi referentslaborite võrgustik AQUILA. Eesti Keskkonnauuringute Keskus osaleb taolistel võrdlusmõõtmistel regulaarselt ning see aitab muu hulgas tagada õhumõõtmiste kõrge kvaliteedi.

Laupäev, 3. veebruar

  • Märgalade päeva puhul korraldab Keskkonnaamet Soomaal väliseminari, kus uudistatakse kohalikke luhtasid, tutvutakse Tipu looduskooli tegemistega ning jalutatakse Halliste jõe äärde ja Pauna tallu. Luhtadest räägib Keskkonnaameti kaitse planeerimise spetsialist Meelis Suurkask, Tipu looduskoolist kõneleb kooli juhataja Dagmar Hoder.

  • Laupäeval ja pühapäeval, algusega kell 11 toimuvad Eesti Loodusmuuseumis perehommikud, kus sel nädalavahetusel on fookuses loodusmuuseumi parimad palad. Näha saab metsloomi, kuulata lugusid kivististest, uurida ürgseid elukaid, vaadata otsa suurimale Eestis püütud kalale ja palju muud põnevat.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi eelinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.