Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2018-02-05 16:44:27)

 

Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 127 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks avaliku korra raske rikkumine ja 45 varavastast kuritegu, sealhulgas 24 vargust ning üks röövimine. Registreeriti viis inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada seitse inimest. Tabati 29 alkoholijoobes ja viis narkojoobes sõidukijuhti. Registreeriti 279 väärtegu. Möödunud nädalal registreeriti 13 kuritegu, mis olid seotud euro võltsimisega.

Piirilt väljastati neli sisenemiskeeldu ja Eestist saadeti välja seitse isikut.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

4. veebruaril teatati, et Kesklinnas Pärnu maanteel lõi tundmatu alkoholijoobes mees 21-aastast meest.

4. veebruaril teatati, et Kesklinnas Estonia puiesteel löödi 30-aastast meest.

4. veebruaril teatati, et Lasnamäel Paekaarte tänaval lõi tundmatu meesterahvas 28-aastast meest.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine

2. veebruaril teatati, et Viimsi vallas Haabneeme alevikus toimus konflikt 44-aastase mehe ja 43-aastase naise vahel.

2. veebruaril teatati, et Viimsi vallas Haabneeme alevikus asuvas baaris löödi 36-aastast meest.

4. veebruaril teatati, et Maardu linnas Ringi teel asuvas korteris toimus konflikt 27-aastase mehe ja 28-aastase naise vahel. Mõlemad olid alkoholijoobes ning said kergemaid vigastusi.

Juhtum piiril

3. veebruaril saabus Moskvast Tallinna Lennujaama Venemaa Föderatsiooni kodanik, kellel puudus kehtiv viisa. Mehele koostati sisenemiskeeld ning ta lahkus tagasi Moskvasse.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehaline väärkohtlemine

2. veebruaril teatati, et Tartus Mõisavahe tänava korteris lõi 34-aastane mees 48-aastast naist ja alaealist poissi. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni. Juhtunu üksikasjad selgitatakse alustatud kriminaalmenetluses.

Juhtumid piiril:

3. jaanuari õhtul kella 20 paiku teatati Mustvee kordoni piirivalvuritele võimalikust joobekahtlusega juhist, kes rohelise Volkswageni bussiga Kükita bussipeatusest Kalda tänava suunas liigub. Piirivalvurid silmasid vastavat sõidukit Mustveel Jõe ja Kalda tänavate ristmikul. Kontrolliks peatatud masina roolis oli 1981. aastal sündinud mees, kel tuvastati alkoholijoove. Piirivalvurid kõrvaldasid mehe juhtimiselt ning ta viidi täiendavateks menetlustoiminguteks Tartu arestimajja.

2. jaanuari hilisõhtul märkasid piirivalvurid hilisel ajal õues üksi ringi uitavat alaealist. Kuivõrd nooruki käitumine tundus piirivalvuritele kahtlane, otsustati temaga vestelda. Vestluse ajal tundsid piirivalvurid aga lapse juures alkoholilõhna, mispeale kontrolliti ka tema kainust. Nähes, et piirivalvurid tuvastasid tal alkoholi tarvitamise tunnused, kohkus poiss ära ja jooksis Kallaste bussijaama juures korrusmajade vahele ja kadus. Et kohalikele mundrimeestele sealsed noorukid võõrad pole, otsustasid nad telefonitsi ühendust võtta noormehe lähedastega, kellelt nad kuulsid õigepea selgitust, et laps on turvaliselt jõudnud koju. Piirivalvurid pidasid lapse vanaemaga maha pika vestluse ning selgitasid seejuures talle põhjustki, miks alaealine hilisel ajal piirivalvurite tähelepanu pälvis.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaal olulisi teateid ei registreeritud.

Ida-Virumaa

Avaliku korra raske rikkumine

4. veebruaril helistas seni tuvastamata mees 71-aastasele naisterahvale ja teatas, et viimase autole on lõhkekeha paigaldatud. Demineerijad kontrollisid sõidukit ning lõhkekeha ei avastatud. Politsei alustas juhtunu täpsemate asjaolude välja selgitamiseks kriminaalmenetluse Karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist.

Röövimine

2. veebruaril võeti Sillamäel Ranna tänaval asuvas korteris87-aastaselt naiselt vägivalda kasutades ära 15 eurot.

Kehalised väärkohtlemised

3. veebruaril lõi alkoholijoobes 35-aastane meesNarva-Jõesuus Mäe tänaval oma õde, 31-aastast naist, mille tagajärjel viimane kukkus ja tundis valu.

3. veebruaril viskas alkoholijoobes 48-aastane mees Narvas Kudruküla tänaval asuvas korteris tolmuimejaga oma ema, 70-aastast naist. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

4. veebruaril lõi 38-aastane mees Kiviõlis Viru tänaval asuvas korteris 41-aastast meest, mille tagajärjel viimane kukkus ja sai viga. Politsei pidas lööja kuriteos kahtlustatavana kinni.

4. veebruaril tungis alkoholijoobes 55-aastane mees Narvas Kreenholmi tänaval asuvas korteris kallale 57-aastasele naisele. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

4. veebruaril teatati politseile, et Narvas Tallinna maanteel asuvas korteris tungis 33-aastane mees kallale oma abikaasale, 37-aastasele naisele.

Vargused

2. veebruaril varastati Jõhvi vallas Kose külas traktorist tööriistavõtmete komplekt. Kahju on 500 eurot.

3. veebruaril teatati, et Toila vallas Vokaaia aiandusühistus varastati kasvuhoonest veepump, gaasiballoon, trimmer ja muud vara. Vargusega tekitatud kahju on 245 eurot.

Juhtumid piiril

3. veebruaril märkasid Vasknarva kordoni ametnikud, et Peipsi järvel ületati suunaga Vene Föderatsioonist Eesti Vabariiki ajutist kontrolljoont. Piirivalvurid toimetasid 1974. aastal ja 1981. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanikud asjaolude väljaselgitamiseks Vasknarva kordonisse. Isikutele määrati rahatrahvid ning nad anti Vene Föderatsiooni piiriesindajatele üle.

3. veebruaril saabus Narva-1 piiripunkti 1969. aastal sündinud Ukraina kodanik, kelle kontrollimisel selgus, et ta on Schengeni riikide territooriumil seadusliku aluseta viibinud 39 kalendripäeva, neist kõik päevad Eesti Vabariigis. Isikule määrati rahatrahv ja koostati ettekirjutus Eesti Vabariigist lahkumiseks. Isik lahkus samal päeval Vene Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Ähvardamine

2. veebruaril ähvardas Paides Aiavilja tänaval asuvas korteris 55-aastane mees tapmisega 49-aastast meest.

Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine

3. veebruaril sai politsei teate, et Häädemeeste vallas Krundikülas lõi 53-aastane mees mitmel korral talle tuttavat 52-aastast meest, kes sai viga. Politsei pidas 53-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Vargus

2. veebruaril varastas 54-aastane mees Pärnus Suur-Jõe tänaval asuvast kaupluslaost kassitoitu. Politsei pidas 54-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Raplamaa

Kehalised väärkohtlemised

2. veebruaril teatati politseile, et Märjamaa alevis Sipa teel asuvas korteris lõi 59-aastane mees noaga enda 67-aastast õde ja tema 58-aastast elukaaslast. 59-aastane mees on kuriteos kahtlustatavana kinni peetud.

2. veebruaril teatati politseile, et Kohila alevis Luha tänaval asuvas korteris terroriseerib 54-aastane mees enda 52-aastast abikaasat ja 25-aastast tütart. Ka 3.veebruaril pigistas 54-aastane mees enda abikaasa randmeid ning põhjustas sellega naisele füüsilist valu. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

 

Allikas: PPA 5.2.18 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.